Γ’ Εθνική: Εντός προγράμματος αλλά βαριά ήττα του Άρη Αβάτου από τον Πανσερραϊκό (+photos)

Μια έξοδος στις Σέρρες απέναντι στον Πανσερραϊκό που για πολλούς είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο είναι εξ ορισμού δύσκολη για οποιαδήποτε ομάδα. Από τον κανόνα δεν ξέφυγε ούτε ο Αρης Αβάτου που επιστρέφει στην Ξάνθη χωρίς βαθμούς, έχοντας δεχθεί μια βαριά ήττα με 3-0.

Η γηπεδούχος ομάδα του πρώην βοηθού προπονητή στον ΑΟΞ Νίκου Νεντίδη (ο οποίος εμφανίστηκε με πουκάμισο για πρώτη φορά, όπως σχολιάζει το serresport), έδειξε στο κοινό μια ομάδα που πιέζει, τρέχει όσο μπορεί και σκοράρει σε κάθε ευκαιρία και παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει.

Οι «κόκκινοι» απο τα πρώτα λεπτά είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχασαν κλασικές ευκαιρίες με τον Ομποσου στο 15′ έχοντας δοκάρι σε κεφαλιά που πήρε ανενόχλητος και ακόμη μια τρομερή ευκαιρία με τον Ντιαλό δυο λεπτά αργότερα, ο οποίος, πέρασε τη μισή άμυνα του Άρη Αβάτου και άδειασε και τον γκολκιπερ Νομικό, αλλα το πλασέ του πέρασε άουτ.

Το γκολ για τον Πανσερραϊκό ήρθε στο 33′ με τον Αργεντίνο Φαμπρίτσιο που εκμεταλλεύτηκε την ωραια κάθετη πάσα του Παπαβασιλείου και πλάσαρε ιδανικά τον Νομικό στο μεταξύ τους τετατετ για να διαμορφώσει το 1-0, που ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους οι «κόκκινοι» κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας αφού είδαν μόλις στο 47′ τον Ομποσου να επελαύνει μόνος του κατα μήκος του γηπέδου, φτάνοντας μέσα στην περιοχή του Αβάτου, όπου μετά απο μονοκόμματη πάσα του Ντιαλό από αριστερά δεν δυσκολεύθηκε να «γράψει» το 2-0.

Η κατοχή συνεχίστηκε για τον Πανσερραϊκό, με χλιαρά σουτ και εκτελέσεις φάουλ χωρίς αποτέλεσμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι που δεν κλείστηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα, βγήκαν σε αρκετές περιπτώσεις στην αντεπίθεση αλλα απείλησαν μόνο έξω απο την περιοχή του ξεκούραστου Σοϊλεμέζογλου, χωρίς να βρουν στόχο.

Στο 70′ η «σεμνή τελετή» έλαβε λήξη με τον Δημήτρη Γκούρτσα να επιστρέφει στα γκολ, με πλασέ σε κενή εστία, μετά απο ωραίο συνδυασμό των Παπαβασιλείου, Φαμπρίτσιο και ασιστ του τελευταίου. Απο εκεί και ύστερα το ματς δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο μπροστά απο τις δυο εστίες.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Χρήστου Κακουλίδη της ΕΠΣ Θράκης που είχε ως βοηθούς από τον ίδιο σύνδεσμο τους Μάριο Γκιόση και Θανάση Καραγιάννη. Την επόμενη αγωνιστική ο Αρης Αβατου εχει ρεπό ενώ ο Πανσερραϊκός έρχεται στην Αλεξανδρούπολη.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Νεντίδης): Σοϊλεμέζογλου, Ζέρης, Αποστολόπουλος, Καστριτσέας, Καλί (46’ Κασμερίδης), Τριανταφύλλου, Ντιαλό (60’ Πέτρου), Ψάλτης, Παπαβασιλείου (75’ Πινιώτης), Καρντόσο, Ομπόσου (60’ Γκούρτσας).

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Ξανθόπουλος): Νομικός, Χατζηπαππάς (88’ Γιουσούφογλου), Μπουνταγκίδης, Χριστοφορίδης, Χακάν, Ζοσιμίδης (46’ Καλαϊτζίδης), Τσάπαρης, Γκέκας, Κρασώνης, Μπουλούτ (46’ Μουστάκης).

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, γρασίδι και υπαίθριες δραστηριότητες