Ομάδα της Θράκης αποθεώνει τον Χακάν Σουκούρ γιατί σήκωσε ανάστημα στον Ερντογάν

Αναδημοσιεύοντας ένα μικρό κείμενο του Parma Club Grecia, η Δόξα Ορεστιάδας αποθέωσε μέσα από ένα κείμενό της στο facebook τον Χακάν Σουκούρ, ίσως τον κορυφαίο τούρκο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Αφορμή το γεγονός ότι ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στον Ερντογάν για την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στην Συρία. Εδώ και χρόνια ο Σουκούρ, που δόξασε όσο ελάχιστοι την φανέλα με την ημισέληνο, δεν μπορεί να επισκεφθεί την πατρίδα του αφού θεωρείται γκιουλενιστής και άρα εχθρός της κυβέρνησης.

Στο κείμενο ο Χακάν Σουκουρ παραλληλίζεται με τους νυν διεθνείς της Εθνικής Τουρκίας που με τους στρατιωτικούς χαιρετισμούς στα επίσημα παιχνιδια τους όχι απλά έδειξαν την συγκατάθεση αλλά και την συμπαράσταση τους στην τουρκική επέμβαση στην Βοριανατολική Συρία. Το κείμενο που αναδημοσιεύει η Δόξα Ορεστιάδας γράφει τα εξής:

Ένας από τους σπουδαιότερους Τούρκους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Hakan Şükür, σήμερα έδωσε ένα μάθημα σε πολλούς από τους πιο διάσημους Τούρκους συναδέλφους του, οι οποίοι έχουν σκύψει το κεφάλι τους στον δικτάτορα Ερντογάν. Ο Sukur ορθωσε το ανάστημά του και εξέφρασε τη διαφωνία του με τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του κουρδικού λαού και τώρα έχει ένα ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί. Ο Sukur (που ευτυχώς βρίσκεται στο εξωτερικό) δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στη γη του.

Τιμή γι ‘αυτόν, για αυτή τη χειρονομία αντίστασης, που σίγουρα αξίζει πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε γκολ.