Έρχεται Δημοσιογραφικό Συνέδριο στην Κομοτηνή την άνοιξη

Σε Μέκκα της Δημοσιογραφίας σκοπεύει να μετατρέψει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη –όπως φαίνεται- ο Χρήστος Μέτιος, με τη συνέργεια του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Αυτό ανακοινώθηκε διά στόματος περιφερειάρχη κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξής τύπου με τον υπουργό Τουρισμού και συγκεκριμένα ο κος Μέτιος είπε ότι «σε συνεργασία με τον υπουργό Τουρισμού θα χρηματοδοτήσουμε δύο δημοσιογραφικά συνέδρια». Το ένα εξ αυτών θα έχει ως πόλη διεξαγωγής την Κομοτηνή, χώρο διεξαγωγής το Μέγαρο Μουσικής και ημερομηνία κάπου στην άνοιξη, αλλά αυτό ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί. Πάντως θα είναι ενταγμένο στις δράσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Το δεύτερο δημοσιογραφικό συνέδριο που θα γίνει στην ΑΜΘ αφορά την αναβίωση του πάλαι ποτέ δημοσιογραφικού συνεδρίου της Σαμοθράκης και θα γίνει φυσικά στο νησί του Έβρου, υπό μία πιο αναβαθμισμένη μορφή. 

Η αναβίωση του συνεδρίου συζητήθηκε αρκετές φορές μετά την παύση του, πλην όμως «επίσημα» τέθηκε ως πρόταση από τους επαγγελματίες του νησιού μετά την ακτοπλοϊκή κρίση του Αυγούστου και όπως φαίνεται υιοθετήθηκε από την περιφέρεια ΑΜ-Θ και το υπουργείο Τουρισμού. Η αναβίωση του συνεδρίου μάλιστα δεν θα είναι άπαξ, αλλά σε ετήσια βάση. 

Πηγή: https://www.xronos.gr