Φιλική πεντάρα της Δόξας Δράμας στον Ορφέα Ξάνθης

Δείχνοντας διάθεση και επιθετική πολυφωνία, η Δόξα Δράμας επικράτησε με 5-0 του Ορφέα Ξάνθης σε φιλικό στο γήπεδο Φωτολίβους το απόγευμα της Κυριακής. Βέβαια τις δυο ομάδες χωρίζουν δυο κατηγορίες, αφού η Δόξα είναι στην Super League 2 ενώ ο Ορφέας, που είχε ρεπό αυτήν την εβδομάδα, στην Γ’ Εθνική.

Για τους Δραμινούς δυο γκολ πέτυχε ο Ιωαννίδης (35′ πεν., 57′) και από ένα οι Κόντος (4′), Κρητικός (64′ πεν.) και Σαμπανίδης (85′), ενώ χάθηκαν και άλλες ευκαιρίες με τον Ρούφο να αναδεικνύεται από τους κορυφαίους της ξανθιώτικης ο,άδας.

Από την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη έλειψαν οι Ενγκόνγκα (υποχρεώσεις με την εθνική της Ισημερινής Γουινέας), Παπαϊωάννου (ενοχλήσεις στον ώμο), ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν οι Γουϊνεϊ, Τάσιος, Ρούτσης.

Μόλις στο 4′ ο Αλέξανδρος Κόντος έκανε επέλαση από αριστερά, ξεπέρασε δυο αντιπάλους του και με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ για τη Δόξα. Στο 35′ σε αντεπίθεση των Δραμινών, ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή από τον γκολκίπερ Ρούφο και ο Νίκος Ιωαννίδης ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Ενδιαμέσως είχαμε στο 18′ ένα φάουλ του Κόντου με την μπάλα να περνά άουτ, στο 27′ ενα σουτ του Δημήτρη Σιώπη με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να περνά κόρνερ, στο 28′ ένα απευθείας βολέ του Αργυρόπουλου άουτ και στο 29′ μια κεφαλιά του Πινδώνη με την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Η πρώτη απειλή για τον Ορφέα ήταν στο 34′ σε φαλτσαριστό σουτ του Κουκουρίκου, η μπάλα όμως πέρασε άουτ. Μεγάλη ευκαιρία στο 36′ είχε ο Χρήστος Ρόβας που πλάσαρε από κοντά αλλά ο Ρούφος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ, ενώ σε γυριστό «ψαλίδι» του προωθημένου Καψάλη στο 37′ η μπάλα πέρασε άουτ.

Το 2-0 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στο ημίχρονο. Το 3-0 για τη Δόξα γράφτηκε στο 57′ με κοντινή κεφαλιά του Ιωαννίδη (δεύτερο γκολ του σήμερα), μετά από κόρνερ του Κρητικού. Δεύτερο πέναλτι για τη Δόξα είχαμε στο 64′. Το κέρδισε ο Σιώπης σε «κούρσα» από τα δεξιά, την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάσος Κρητικός, που ευστόχησε ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0. Τέλος, στην λίστα των σκόρερ μπήκε στο 85′ και ο Νίκος Σαμπανιδης με δυνατο μακρινό σουτ από τον κεντρικό άξονα.

Ευκαιρία να χριστεί σκόρερ έχασε στο 72′ ο Περέγιο, που πλάσαρε από κοντά μετά από ωραία ομαδική ενέργεια, αλλά ο Ρούφος έδιωξε με υπερένταση. Ο Ορφέας είχε δυο καλές φάσεις με τον Κατρανίτσα, που έπιασε το σουτ στο 80′ αλλά ήταν σε ετοιμότητα ο Ηλιάδης, ενώ ακολούθησε απευθείας φάουλ στο 87′ με την μπάλα επίσης να καταλήγει στα χέρια του Ηλιάδη.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Μένκα (60΄ Ηλιάδης), Σιώπης (77΄ Αυλωνίτης), Παπαργυρίου (54΄ Αναστασίου), Καψάλης (75΄ Κουκόλης), Μαρκοπουλιώτης (71΄ Παρασκευάς), Πινδώνης (54΄ Πλέγας), (Αργυρόπουλος (54΄ Οικονόμου), Χάμοντ (71΄ Περέγιο), Κόντος (60΄ Αποστολίδης), Ρόβας (54΄ Κρητικός), Ιωαννίδης (60΄ Σαμπανίδης).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Χακί Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάν Ογλού, Τσέκος, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης, Ζιγκολάρι, Ξαντινίδης, Κουκουρίκος, Μελισσόπουλος. Έπαιξαν και οι Ερντέμ, Π. Βουλγαρίδης, Β. Βουλγαρίδης, Βρίγκος.