Γ’ Εθνική: Για την πρώτη νίκη Ζυγός και Άλεξ! Δύσκολες αποστολές για Ορφέα και Άβατο (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Με τις τέσσερις ομάδες από την Θράκη να αγωνίζονται όλες συνεχίζεται με την 3η αγωνιστική το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής (που πλέον είναι η τέταρτη τη τάξει κατηγορία της χώρας) και από το οποίο υποβιβάζονται οι 5 από τις συνολικά 13 ομάδες που μετέχουν στον όμιλο.

Ξεκινάμε από τον αγώνα στις Σέρρες όπου η πρωτάρα Ένωση Αλεξανδρούπολης του Νίκου Ουσταμπασίδη θέλει τους πρώτους της βαθμούς στην Γ’ Εθνική απέναντι σε μια επίσης πρωτάρα ομάδα την Δόξα Κάτω Καμήλας που επίσης μετρά δυο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι Εβρίτες που ηττήθηκαν άδικα με 1-2 από τον δυνατό Αετό Ορφανού και τον Κεραυνό Πέρνης στην Αλέξανδρούπολη θέλουν πόντους απέναντι ώστοσο σε μια ενισχυμένη ομάδα με 3 παίκτες τους Μπίλη και Σαρέγκο που ήρθαν δανεικοί από τον Πανσερραϊκό και τον έμπειρο πρώην εξτρεμ του Πανθρακικού Χρήστο Μίνγκα. Στην αποστολή των Εβριτών μετέχουν οι νεομεταγραφέντες Μαλτέζος και Συμεωνίδης.

Στο γήπεδο Γενισέας αναμετρώνται οι νεοφώτιστοι Ηρακλής Ζυγού και ο αδύναμος Κιλκισιακός, ομαδες που και οι δυο έκαναν το ρεπό τους και μετρούν από μια ήττα. Η ομάδα της Ξάνθης του Γιάννη Δημητριάδη απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας τον ιστορικό Κιλκισιακό θέλει να κατακτήσει το πρωτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα και με έναν τέτοιο αντίπαλο που προέρχεται από την ήττα 0-5 από το Οφρύνιο, αυτό αποτελεί μονόδρομο. Θυμίζουμε στην πρεμιερα του ο Ζυγός ηττήθηκε δύσκολα με 1-2 από τον Πανσερραικό.

Στο γήπεδο του ΑΟΞ ο Ορφέας Ξάνθης θα φιλοξενησει τον δυνατό Πανσερραικό του Νίκου Νεντίδη που προέρχεται από την απρόσμενη ισοπαλία με τον Πανδραμαικό, αλλα θέλει αυτό που πέτυχε προ 15ημερου στην Ξάνθη επικρατώντας του Ζυγού. Ο Ορφέας του Μπάμπη Χατζημεστη στην πρεμιέρα του εντός έδρας απέναντι στο φαβορί της κατηγορίας δεν έχει άγχος αλλά και τον Σουκρή, θα έχει όμως τον Θωμά Τσέκο που μεταγράφηκε στην ομάδα και θέλει βαθμό ή βαθμούς ώστε να μείνει μακριά από τις επικινδυνες θέσεις.

Τέλος ο με πολλά προβλήματα κυρίως στην άμυνα Άρης Αβάτου, αφού λείπουν οι Μίλλερ, Ζάγγουλος, φιλοξενείται στο γήπεδο του Λιμένα από την νεοφώτιστη Δόξα Θεολόγου των αρκετών Θρακιωτών που ωστόσο είναι άποντη όπως η Αλεξανδρούπολη, η Σερραική Δόξα Κάτω Καμήλας, ο Ζυγός και ο Κιλκισιακός. Οι Ξανθιώτες στην τρίτη τους σεζόν στην κατηγορία θέλουν να πετύχουν την πρωτη τους εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, μετά την τεσσάρα επί της Καμήλας.

Στο Νομο Καβάλας θα έχουμε 2 αναμετρήσεις. Στο Καβαλιώτικο ντέρμπι ο πρωτοπόρος Αετός Ορφανού φιλοξενέι τον Κεραυνό Πέρνης και θέλει να κάνει το 3 Χ 3, ενω στην Χρυσούπολη ο Νέστος Χρυσούπολης φιλοξενεί την ομάδα που του έκοψε πέρυσι το πρωτάθλημα τον προπέρσινο πρωταθλητή του ομίλου και πρωτοπόρο Απόλλωνα Παραλιμνίου. Ρεπό έχει την αγωνιστική αυτή ο Πανδραμαικός

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου

Ηρακλής Ζυγού-Κιλκισιακός
Δόξα Κάτω Καμήλας-Ένωση Αλεξανδρούπολης
Ορφέας Ξάνθης-Πανσερραϊκός
Δόξα Θεολόγου-Άρης Αβάτου
Αετός Ορφανού-Κεραυνός Πέρνης
Νέστος Χρυσούπολης-Απόλλων Παραλιμνίου
Ρεπό: Πανδραμαϊκός