Τον VARεσε στο τέλος! Πέρασε νικήτρια και από τη Ριζούπολη η Ξάνθη, «πάτησε» κορυφή αφήνοντας τέζα τον «πελάτη» Παναθηναϊκό

Είναι ασταμάτητη φέτος η αρμάδα του Κίκο Ραμίρεθ που απέναντι στον «πελάτη» Παναθηναϊκό, πανηγύρισε την 4η της νίκη σε μια πενταετία, έπιασε μόνη την κορυφή και περιμένει την επόμενη αγωνιστική τον ¨Αρη σε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι όπου αναμένεται να δούμε μετά από πολύ καιρό γεμάτα τα Πηγάδια.

Οι «πράσινοι» μπήκαν σε περιπέτειες και ίσως θα έχουμε εξελιξεις αφού έμειναν στους 5 βαθμούς, 10 λιγότερους από τον ΑΟΞ που πήρε την νίκη χάρη σε τέρμα του Ζόρνταν Φοσέρ της χρυσής αλλαγής του Ραμίρεθ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και βρίσκεται μόνος στην κορυφή!

Αν και καλύτεροι οι «πράσινοι» στο α’ ημίχρονο δεν κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ σπαταλώντας το χρονικό διάστημα της αγωνιστικής τους υπεροχής. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά αδυνατούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, να πατήσουν με αξιώσεις περιοχή και φυσικά να σκοράρουν.

Ο Παναθηναϊκός είχε κάποιες ευκαιρίες μόνο από στημένες μπάλες, αλλά επιθετικά (με σέντερ φορ τον Κολοβό) δεν προκαλούσε φόβητρο για την αντίπαλη άμυνα. Έτσι το 0-0 συνόδεψε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο β’ ημίχρονο σταδιακά οι τυπικά γηπεδούχοι άρχισαν να ξεφουσκώνουν, ενώ οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν να απειλούν και να προειδοποιούν. Οι Θρακιώτες βγήκαν στην κόντρα και έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Κάτι, που εν τέλει έγινε με πικρό τρόπο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έκανε κοιλιά στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, δεν μπόρεσε να λειτουργήσει με τον Μακέντα (φάνηκε ανέτοιμος από τον τραυματισμό του) σε ρόλο «δεκαριού» και τιμωρήθηκε.

Η Ξάνθη, πάντως, πριν το 0-1 το «άγγιξε» στο 89’ με τον Φοσέρ και πάλι, για να προηγηθεί περίπου τέσσερα λεπτά μετά, με τον ίδιο παίκτη να εκμεταλλεύεται την ωραία ασίστ του εξαιρετικού φέτος Φάμπιο Στάρτζεον και να στέλνει τη μπάλα, προ κενής εστίας, στα δίχτυα του Διούδη.

ΠΑΟ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (81′ Καμπετσής), Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (51′ Περέα), Κολοβός (46′ Μακέντα)

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Σόσα (78′ Φασίδης), Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Ντίρεσταμ, Μουλέν (46′ Τεσέιρα), Κοβάτσεβιτς, Στάρτζεον, Τερκί, Γουίλιαμ, Ρενέλα (59′ Φόσερ)