Μετάλλια από τις Γιαγτζόγλου και Νταμοτσίδου του Δημοκριτείου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Πάλης

Οι Έλληνες αθλητές πρωταγωνίστησαν και εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Πάλης που διεξάγεται στη Βουλγαρία, ανάμεσά τους και αθλητές και αθλήτριες του Δημοκριτείου Κομοτηνής.

Η χώρα μας κατέκτησε την 3η θέση στο σύνολο στην κατηγορία των Εφήβων στην Ελληνορωμαϊκή και στην Ελευθέρα Πάλη, καθώς επίσης και στις Νεάνιδες, αποδεικνύοντας το καλό αγωνιστικό επίπεδο των αθλητών και φυσικά τη σκληρή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε συνολικά 12 μετάλλια εκ των οποίων δύο χρυσά, πέντε ασημένια και πέντε χάλκινα.

Τα χρυσά ελληνικά μετάλλια κατέκτησαν οι: Ελένη Παπαδοπούλου (76κ.), Ζωή Χατσατούροβα (59κ.).

Ασημένιο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι: Αθηνά Γιαγτζόγλου (50κ.), Αγγελος Κουκλάρης (86κ.), Γιώργος Σωτηριάδης (71κ.), Παναγιώτης Πέππες (77κ.), Νίκος Ντούνιας (130κ. ).

Τέλος, τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι: Χριστίνα Δεμιρκάν (55κ.), Μαρία Νταμοτσίδου (62κ.), Παύλος Καπόγλου (79κ.), Αντώνης Παροτσίδης (55κ.), Σωτήρης Λιγκοβανλης (130κ.)

Υπενθυμίζεται ότι η Αθηνά Γιαγτζόγλου στα 50 κιλά και η Μαρία Νταμοτσίδου στα 62 κιλά ανήκουν στον σύλλογο της Κομοτηνής, που συνεχίζει να φέρνει διεθνείς διακρίσεις, υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Θεοδωρου Καρυπίδη.

Η ελληνική αποστολή ταξίδεψε στη Βουλγαρία με 39 αθλητές εκ των οποίων οι πέντε προέρχονται από τον ΑΣ Δημοκρίτειο, ενώ την Παρασκευή (4/10) ξεκινάνε τις προσπάθειες τους οι Παμπαίδες και Παγκορασίδες και το Σάββατο (5/10) οι Παίδες και Κορασίδες.

Συνεπώς την Πέμπτη αγωνίζονται Αμπελίδου και Μπάρμπα στα 46 και 66 κιλά αντίστοιχα ενώ το Σάββατο ο Αυτοφορίδης στα 80 κιλά.

Πάλη: Σάρωσαν τα μετάλλια οι Έλληνες αθλητές στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα