Από τη νύχτα της Θράκης σε Pico και Ηχοδρόμιο στη μεγάλη «νύχτα» του βάδην στην Ντόχα

Ο Αγγελος Σιανίδης δεν κατάγεται από την Θράκη, αλλά έχει αφήσει εποχή και όνομα στην περιοχή μας. Όχι τόσο για τα ξενύχτια του ως φαντάρος στα Ρίζια του Έβρου, αλλά για τα ξενύχτια που έκαναν ακρετοι Θρακιώτες για χάρη του, τα χρόνια που τραγουδούσε σε μαγαζιά του γεωγραφικού μας διαμερίσματος.

Για αρκετό διάστημα στο Pico της Αλεξανδρούπολης, μικρότερο αλλά εξίσου σημαντικό στο Ηχορόμιο της Κομοτηνής, ο Σιανίδης που εξακολουθεί να τραγουδά σε νυχτερινά κέντρα, κυρίως πλέον της Θεσσαλίας, δημιούργησε πολλές φιλίες στην περιοχή και τις διατηρεί παρά το γεγονός ότι έχει περάσει σχεδόν μια δεκατία από την παρουσία του στην περιοχή.

Το ThrakiSportS τον εντόπισε το βράδυ της Κυριακής στην… νύχτα του Κατάρ, όχι να τραγουδά αλλά να ενθαρρύνει με τις φωνές του την σύζυγό του Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Πρόκειται για την κορυφαια ελληνίδα βαδίστρια στα 20 χιλιόμετρα, η οποια τα ξημερώματα της Δευτέρας κατάφερε να κατακτήσει την 26η θεση σε ένα από τα πιο επίπονα αγωνίσματα αυτού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.

Ο αγώνας λόγω των ακραίων συνθηκών, ξεκίνησε μεσάνυχτα όπως συνέβη και με τον μαραθώνιο το βράδυ της Παρασκευής. Η ώρα ωστόσο δεν αποτέλεσε πρόβλημα για την Ντρισμπιώτη, η οποία λόγω εργασίας στην Καρδίτσα, αναγκάζεται να κάνει μετά τα μεσάνυχτα τις προπονήσεις της και οφείλει να αποτελέσει ένα παράδειγμα θέλησης για όλη τη νέα γενιά που ασχολείται με τον αθλητισμό.

Ο Άγγελος Σιανίδης δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτήν την κορυφαία στιγμή της συζύγου του και μαζί με την μητέρα της αθλήτριάς μας (εικονίζονται στην φωτογραφία της AN Media μαζί με τον απεσταλμένο του Sportsfeed στην Ντόχα Παναγιώτη Βότση), ταξίδεψαν με δικά τους έξοδα μέσων της Μουσκάτ του Ομάν για το Κατάρ, ώστε να βρεθούν στο πλευρό της στον μεγάλο αγώνα της.

Για την ακρίβεια, ο Άγγελος Σιανίδης συνταξιδεψε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στην ίδια μεταμεσονύχτια πτήση με το ThrakiSportS και τους γονείς της Κατερίνας Στεφανίδη.

«Άξιζε τον κόπο, πάντα αξίζει», λέει ο ίδιος για το ταξίδι στο Κατάρ με την Αντιγόνη να ευχαριστεί ιδιαίτερα στις δηλώσεις μετά τον αγώνα τους δικούς της ανθρώπους για την σταθερή στήριξη και την ελληνική κερκίδα που στήθηκε στην περιοχή Κορνίς, όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα δρόμου μεγάλων αποστάσεων, με φόντο στο βάθος τους τεράστιους ουρανοξύστες της Ντόχα.

Επόμενος στόχος; Μετά την Μέση η… Άπω Ανατολή και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο, σε δέκα μήνες από τώρα…