Βαλκανιονίκης με ένα μόνο άλμα η Βούλα Παπαχρήστου

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Πράβετς της Βουλγαρίας και η ελληνική αποστολή κατέκτησε συνολικά 14 μετάλλια (6-6-2) καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον σχετικό πίνακα πίσω από την Ουκρανία.

Στη διάρκεια των αγώνων σημειώθηκαν τρία όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα με τις Βασιλείου, Σκαρβέλη και τον Φραντζεσκάκη, αλλά και πολλές καλές εμφανίσεις από άλλους πρωταθλητές μας.

Ανάμεσα στα έξι χρυσά μετάλλια που κατέκτησε η Ελλάδα κα αυτό της Βούλας Παπαχρήστου. Η σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη χρειάστηκε μόλις ένα άλμα για να καπαρώσει το χρυσό μετάλλιο.

Εκανε άσχημο ξεκίνημα η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν με δύο άκυρες προσπάθειες. Βρήκε όμως στη συνέχεια τη φορά της και πέτυχε 14.24μ στο τρίτο άλμα της, επίδοση με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Αναζητώντας το μεγάλο άλμα συνέχισε με άκυρες προσπάθειες την 4η και την 5η ενώ δεν επιχείρησε το έκτο και τελευταίο άλμα.

Τα άλλα χρυσά μετάλλια εξασφάλισαν ο Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία, η Ειρήνη Βασιλείου στα 400μ, η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μ. εμπ. και ο νεαρός Εμμανουήλ Καραλής στο επικοντώ με καλύτερο άλμα στα 5,66 μ.

Αρνητική έκπληξη η ηττα και το ασημένιο μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, ενώ εκτός μεταλλίων έμεινε ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν.