Κωστένογλου ως το καλοκαίρι στην ΑΕΚ με βοηθό του τον ίδιο που είχε και στον πάγκο της Ξάνθης

Ο Νίκος Κωστένογλου θα είναι ο πρώτος προπονητής της ΑΕΚ έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής, Ιλια Ιβιτς, αποφάσισε πως δεν υπάρχει λόγος για περιττά ρίσκα, από τη στιγμή που η ομάδα δείχνει να ρολάρει με τον πρώην παίκτη και προπονητή της Ξάνθης στο πάγκο της.

Ο 48χρονος καβαλιώτης προπονητής πιστώθηκε τα καλά αποτελέσματα και τις εξαιρετικές εμφανίσεις με Τράμπζονσπορ και Αστέρα Τρίπολης. Και επίσης το γεγονός ότι οι παίκτες… ψήφισαν την παραμονή του Κωστένογλου. Κάτι που έκανε δημοσίως ο Μάρκο Λιβάγια, αλλά και πολλοί παίκτες σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τη διοίκηση.

Όλα αυτά συνεκτιμήθηκαν από τον Ιβιτς που έζησε την ομάδα από… μέσα αυτή την εβδομάδα και κατάλαβε ότι με αυτόν τον προπονητή υπάρχει καλό κλίμα, γίνεται εξαιρετική δουλειά και όλο το ρόστερ βγάζει τις δυνατότητες του. Και όλα αυτά παρά την κακή δουλειά που έγινε το καλοκαίρι από τον Μιγκέλ Καρντόσο.

Έγινε η σχετική εισήγηση στον Δημήτρη Μελισσανίδη και έτσι η ΑΕΚ θα πάει μέχρι νεωτέρας με τον Κωστένογλου στον πάγκο. Στο τιμ του θα είναι ο Γιώργος Αλεξόπουλος ως άμεσος συνεργάτης, τον οποίο είχε ως βοηθό και την περίοδο που καθόταν στον πάγκο της Ξάνθης ενώ θα προστεθεί σύντομα και γυμναστής. Κανονικά αναμένεται να συνεχίζουν στο πόστο τους ο Ηλίας Ατματσίδης και ο Νίκος Παναγιωτάρας.

Επόμενο παιχνίδι για την ΑΕΚ είναι στις 15 Σεπτεμβρίου με την Λαμία στο ΟΑΚΑ, ενώ ακολουθούν το εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ως παίκτης ο Κωστένογλου ξεκίνησε από τον Ναζιανζός Ν. Καρβάλης και από το 1988 ως και το 1994 αγωνίστηκε στην Ξάνθη, πριν μετακομίσει στην ΑΕΚ. Ήταν μέλος της ομάδας που πριν 30 χρόνια στέφθηκε πρωταθλήτρια Β’ Εθνική ανεβάζοντας τον ΑΟΞ στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου και παραμένει.

Ως προπονητής ο Νίκος Κωστένογλου ξεκίνησε το 2007 ως βοηθός στην ΑΕΚ του Λορένσο Σέρα Φερέρ, τον οποίον διαδέχθηκε το Φεβρουάριο του 2008. Τον Οκτώβριο του 2011 συμφώνησε για δεύτερη φορά με την ΑΕΚ διαδεχόμενος τον Μανόλο Χιμένεθ, όμως στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς δεν ανανεώθηκε η συνεργασία.

Είχε σύντομο πέρασμα από τον πάγκο της Skoda Ξάνθη το 2012 (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος), δούλεψε και στην Κύπρο ενώ το 2015 ανέλαβε καθήκοντα βοηθού του επίσης νεοπροσληφθέντα Σέρχιο Μαρκαριάν στην Εθνική Ανδρών. Στις 28 Φεβρουαρίου 2017 τον ανακοίνωσε ο Αρης ως νέο του προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν ενώ στις 23 Ιανουαρίου 2018 ανακοινώθηκε από τη Δόξα Δράμας ωστόσο διακόπηκε η συνεργασία των δύο πλευρών ακριβώς τρεις μήνες μετά.