Με χαμόγελα αλλά… μεταξύ συγγενών και φίλων ο αγώνας Παλαιμάχων για την σωτηρία του Εθνικού (+photos)

Το βόλεϊ του Έβρου προσπάθησε να δείξει ενωμένο. Το πρωί της Κυριακής στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» βρέθηκαν σχεδόν όλες οι δόξες του παρελθόντος για την ενίσχυση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα, στο παρκέ βρέθηκαν παίκτες όχι μόνο από τον Εθνικό αλλά και τον ΑΟ Ορεστιάδας, την έτερη μεγάλη ομάδα της περιοχής που επίσης περνάει δύσκολες στιγμές. Όλοι μαζί προσπάθησαν να στείλουν ένα μήνυμα. Ότι «Εθνικός=Α1». Ότι είναι αδιανόητο ο Έβρος να μείνει χωρίς ομάδα στα σαλόνια της Volley League.

Ο Σάκης Μουστακίδης ήταν εκεί, μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Και ο βοηθός του Γιώργος Παπάζογλου. Και ο Άκης Σιδηρόπουλος που μετείχε στο απερχόμενο ΔΣ του ΤΑΑ. Και άλλοι πολλοί. Που έχουν δοξάσει αλλά έχουν και δοξαστεί με τον Εθνικό (ή τον ΑΟΟ).

Αγγελίδης, Ανδραβίζος, Αρχοντούδης, Αρχοντίδης, Βλασακίδης, Δημητριάδης, Δήμητσας, Ζήκας, Καβαρατζής, Κασαμπαλής, Κίτσιος, Κούτρας, Μαρίνος, Μουστακίδης, Παπάζογλου, Πασαλίδης, Σιδηρόπουλος, Τασιούλης, Χρηστουηλίας και Χουσίδης ήταν τα 21 ονόματα που φόρεσαν τα άσπρα μπλουζάκια με το σύνθημα ότι η Ιστορία στηρίζει τον Εθνικό και ότι Εθνικός=Α1.

Για την ιστορία παίχτηκαν δύο σετ και είχαμε ισοπαλία ανάμεσα στους Παλαιμάχους του Εθνικού και αυτούς του ΑΟΟ, αφού το ένα σετ έληξε 25-17 και το άλλο 19-25. Τα χαμόγελα πολλά, όπως φαίνεται και στις εικόνες της Μαρίας Σταθάκη για το thrakisport.gr. Οι αναμνήσεις επίσης πολλές. Αλλά ούτε τα χαμόγελα ούτε οι αναμνήσεις μπορούν να φέρουν χρήματα.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Εθνικού Αυγερινός Μεσινέζης, η πρόεδρος του ΤΑΑ Χρύσα Λουπασάκη και τα μέλη της νυν διοίκησης σχεδόν άπαντα παρόντα, αλλά η οικονομική στήριξη από την πόλη προς την προσπάθεια σωτηρίας μικρή ως μηδαμινή. Είναι ζήτημα αν από πωλήσεις διαρκείας έχουν μαζευτεί 2.500 με 3.000 ευρώ. Ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης γύρισε την πλάτη του (και) σε αυτήν την προσπάθεια. Το κλειστό ήταν άδειο και ο αγώνας των παλαιμάχων έγινε μεταξύ… συγγενών και φίλων.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και ορισμένα πρόσωπα που φέρουν μεγάλη την ευθύνη για την σημερινή κατάντια του τμήματος βόλεϊ, αν και η νυν διοίκηση επιμένει να αποφεύγει αυτό που εδώ και χρόνια αποφεύγεται, ο καταμερισμός των ευθυνών, τονίζοντας συνέχεια ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να συνεχιστεί η εσωστρέφεια.

Ωστόσο η κλεψύδρα αδειάζει. Ακόμα και αυτή η συγκινητική προσπάθεια των παλαιμάχων στέφθηκε από αποτυχία, εφόσον ο σκοπός της ήταν η οικονομική ενίσχυση για να μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή η ομάδα στην Α1 Ανδρών. Και η κλεψύδρα εξακολουθεί να αδειάζει. Τικ τοκ, τικ τοκ, τικ τοκ…