Πτώση πέντε θέσεων αλλά εντός 30άδας της παγκόσμιας κατάταξης ο Κώστας Μπανιώτης

Πτώση πέντε θέσεων σε σχέση με την αρχή της χρονιάς παρουσιάζει στην παγκόσμια κατάταξη ο θρακιώτης άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης.

Ο πρωταθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής ξεκίνησε στον νέο θεσμό του IAAF Ranking από την 23η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Στο μεσοδιάστημα αναδείχθηκε ασημένιος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου αλλά είναι γεγονός ότι δεν έχει ακόμα κάποια μεγάλη επίδοση στον ανοιχτό στίβο.

Βέβαια, το μεγάλο ραντεβού είναι στο Κατάρ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις αρχές Οκτωβρίου. Ωστόσο για να δώσει το παρών σε αυτό πρέπει να πιάσει φέτο το όριο του 2.30μ και κάτι τέτοιο ακόμα δεν το έχει καταφέρει ο Μπανιώτης, που έχει περιοριστεί σε χαμηλές για τα διεθνή δεδομένα πτήσεις.

Απομένουν βέβαια κάποιοι αγώνες αλλά πλέον το άγχος δείχνει να κυριεύει τον Κομοτηναίο άλτη, ο οποίος πλέον με βάσει το ranking της IAAF έχει πέσει στο Νο28 της παγκόσμιας κατάταξης από Νο23 που ήταν την 1η Ιανουαρίου, όταν και τέθηκε σε εφαρμογή το νέο σύστημα καταγραφής κατάταξης από τον Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Ακόμα και έτσι πάντως, ο Κώστας Μπανιώτης είναι ένας από τους μόλις 11 Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που βρίσκονται μέσα στην πρώτη 30άδα των αγωνισμάτων τους παγκοσμίως. Μια χρυσή ενδεκάδα για τον ελληνικό στίβο…