Πρωταθλητές Ελλάδος για τέταρτη σερί φορά οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης

Πρωταθλητές Ελλάδος για πέμπτη φορά στην σύγχρονη ιστορία τους αναδείχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης στον μεγάλο τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπιτς Χαντμπολ που έγινε στην Πάτρα.

Μάλιστα αυτός ήταν ο τέταρτος σερί τίτλος για τους Κύκλωπες που μετά από έναν συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στo shoot out νίκησαν με 2-1 σετ (13-12) τον Ολύμπιο Δία Ασπροπύργου. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιώργος Τέλιος, ο οποίος ισοφάρισε σε 12-12  στη διαδικασία των shoot out και στην αμέσως επόμενη φάση αγωνιζόμενος ως τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Ελευθέριου Πελίδη. Με αυτόν τον τρόπο κράτησε το 12-12 και ακολούθως ο Παύλος Χατζηγαβριήλ πέτυχε το χρυσό γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 13-12 και χάρισε στην ομάδα του τον τίτλο.  

Και τα δύο σετ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Στο πρώτο η ομάδα των Κυκλώπων επικράτησε 18-17 με γκολ από τον Γιάννης Κοτσαμαρίκογλου 20΄΄ πριν από το φινάλε και ενώ στην προηγούμενη φάση ο τερματοφύλακας Βαγγέλης Κοβλακάς είχε αποκρούσει σε τετ α τετ με τον Σταύρο Παπαδόπουλο. Στο δεύτερο σετ η ομάδα του Ασπροπύργου ήταν πιο ψύχραιμη στην τελευταία φάση και κατάφερε να επιβληθεί με 19-18 με γκολ του Χρήστου Μαυρόπουλου.

Τα σετ: 18-17, 19-18, 13-12

ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Χαραλαμπίδης 12, Κοτσαμαρίκογλου 10 , Τζάνος, Γιώργος Τέλιος 10, Ορφέας Τέλιος 2 , Θεοδώρου 10, Κοβλακάς, Χατζηγαβριήλ 5 , Πιστόλας.

ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ (Λαζαρίδης): Ακριδόπουλος, Γεωργίου 10, Ελευθεριάδης 15, Μαλακέλης 6, Μαυρόπουλος 13,  Πελίδης 4, Σταύρος Παπαδόπουλος, Σταύρος Παπαδόπουλος, Τουλούμης. 

Διαιτητές: Βελάνη-Ζήσης

Κόκκινη: Θεοδώρου (συγκρούστηκε με αντίπαλο στην διαδικασία shoot out) Αποκλεισμοί: 2-2