«Σβήνει» το αστέρι του Αστέρα Γρεβενών και ανεβαίνει Α2 ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης

Τα αστέρια είναι για να λάμπουν. Κάποια στιγμή όμως σβήνουν. Αυτό συμβαίνει τις τελευταίες ώρες με τον Αστέρα Γρεβενών που πήρε μεν την άνοδο από τα μπαράζ, αλλά μάλλον δεν θα μπορέσει να ανέβει στην Α2 Κατηγορία Γυναικών.

Ο Φοίνικας, λένε, αναγεννάται από τις στάχτες του. Δεν ξέρουμε αν αυτό είχαν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες της ομάδας της Αλεξανδρούπολης όταν ίδρυσαν το σωματείο, ωστόσο φαίνεται ότι θα καταφέρουν αυτό που δεν πέτυχαν όχι μόνο για αγωνιστικούς αλλά και για εξωαγωνιστικούς λόγους στα μπαράζ.

Οι πρωταθλητές της ΕΣΠΕΘΡ δεν είναι δεύτεροι επιλαχόντες (όπως λανθασμένα έγραφε ο Αθλητάμπουρας την Παρασκευή). Εφόσον μιλάμε για βορρά, είναι πρώτοι επιλαχόντες στον βορρά. Συνεπώς, εφόσον φύγει από την μέση ο Αστέρας Γρεβενών (η ομάδα που φωτογράφιζε το άρθρο), ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης οφείλει να δεχθεί την πρόσκληση να καλύψει το κενό.

Οι Αλεξανδρουπολίτισσες στα μπαράζ του Μαΐου τερμάτισαν στην 4η θέση μεταξύ των πέντε ομάδων. Τρεις είναι εκείνες που προβιβάστηκαν. Η ΜΕΝΤ, ο Αστέρας Γρεβενών, ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός. Εφόσον η μία από αυτές δεν αποδεχθεί την άνοδο, μοιραία είναι πρώτος επιλαχών για να ανέβει στην Α2 Γυναικών.

Την Τρίτη η ομάδα των Γρεβενών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε τις φήμες ότι είναι δύσκολη ως αδύνατη η κάθοδός της στην Α2 Γυναικών. Η κλήρωση είναι την άλλη Τρίτη 30/7 και μέχρι τότε οφείλει η κατάσταση να έχει ξεκαθαρίσει.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πιο πιθανό από ποτέ η Αλεξανδρούπολη να έχει τη νέα σεζόν όχι μία αλλά δύο ομάδες στην Α2 Γυναικών, όπου ως γνωστόν εδώ και χρόνια μετέχει η Νίκη. Η ανακοίνωση του Αστέρα Γρεβενών, που αποτελεί και το ύστατο μέσο για κάθοδο της ομάδας στην Α2 Κατηγορία, έχει ως εξής:

Η Διοίκηση του Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ενημερώνει το φίλαθλο κοινό της, τους υποστηρικτές της αλλά και στο σύνολό τους όλους τους φιλάθλους του τόπου μας ότι η προσπάθεια συμμετοχής μας στην Α2 Εθνική Κατηγορία Βόλεϊ Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020, είναι μέχρι στιγμής άκαρπη λόγω των τεράστιων οικονομικών απαιτήσεων.

Ενημερώνουμε τους τοπικούς φορείς, τους επαγγελματίες και όλους όσους μπορούν και έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν, να σταθούν συνοδοιπόροι μας στον αγώνα μας και να στηρίξουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια ανάδειξης των Γρεβενών και των αθλητριών μας. Πρέπει να στηρίξουμε άπαντες την ευκαιρία που υπάρχει για συμμετοχή, μετά από πολλά χρόνια, ξανά στην Α2.

Ως τόπος και ως κοινωνία χρειαζόμαστε και θέλουμε τον αθλητισμό και τα πρότυπα που αυτός δημιουργεί, τα ιδανικά και το ήθος που καλλιεργεί στα παιδιά μας και τελικά την ανάδειξη των Γρεβενών που επιζητούμε. Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί!! Το μέλλον μας ανήκει!!!.

Με τιμή
Το Δ.Σ του Αστέρα Γρεβενών