Κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στη Volley League ο Εθνικός αλλά με… λευκό φάκελο! Οι ανακοινώσεις από ΕΣΑΠ και ΤΑΑ Εθνικός

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, γνωστοποιήθηκε ότι η ομάδα κατέθεσε και μάλιστα εμπρόθεσμα την αίτηση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Volley League.

Βέβαια, για να γίνει δεκτή η σχετική αίτηση πρέπει να πληρεί και άλλα κριτήρια, με πρώτο και κυριότερο να εξοφληθούν όλοι οι παίκτες της περσινής σεζόν αλλά και τα παλιότερα χρέη του συλλόγου. Ωστόσο στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «οι όποιες περαιτέρω λεπτομέρειες και ως προς την κατάθεση της αίτησης αλλά και ως προς τις όποιες εξελίξεις που αφορούν στο ΤΑΑ θα δημοσιοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου».

Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΑΠ για την δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων, όπου θα εξεταζόταν και ο φάκελος του Εθνικού, δεν υπάρχει αναφορά για αίτημα της ομάδας της Αλεξανδρούπολης να δοθεί παράταση, κάτι που ζήτησαν Κηφισιά, Φοίνικας και Ηρακλής. Ωστόσο δόθηκε και στον Εθνικό παράταση ως τις 6 Αυγούστου.

Η ουσία είναι ότι εκμεταλλευόμενος την αδυναμία και των άλλων ομάδων, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης παίρνει βαθιά ανάσα. Αλλά μόνο ανάσα. Η νέα πρόεδρος του ΤΑΑ Χρύσα Λουπασάκη και οι συνεργάτες της οφείλουν να τρέξουν πολύ για να προλάβουν να καλύψουν σε λίγες εβδομάδες χρέη μιας δεκαετίας. Μόνο εύκολο δεν είναι αυτό το έργο, αλλά η ελπίδα για τον Εθνικό θα πεθάνει τελευταία.

Η ανακοίνωση του ΜΓΣ Εθνικός έχει ως εξής: «Το ΤΑΑ του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ενημερώνει το φίλαθλο κοινό της πόλης μας ότι κατέθεσε, εμπρόθεσμα, την αίτηση συμμετοχής της Ομάδας Βόλεϊ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ προς τις αρμόδιες αρχές διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α1 του Βόλεϊ. Οι όποιες περαιτέρω λεπτομέρειες και ως προς την κατάθεση της αίτησης αλλά και ως προς τις όποιες εξελίξεις που αφορούν στο ΤΑΑ θα δημοσιοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου».

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ έχει ως εξής: «Συνήλθε σε δεύτερη συνεδρίαση η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ συγκροτούμενη από τον εκπρόσωπο και Νομικό Συμβουλο της ΕΣΑΠ Χρήστο Ηλιάδη (Πρόεδρο Επιτροπής) και τα μέλη Λευτέρη Κογκαλίδη Αντιπρόεδρο ΔΣ – Εκπρόσωπο ΕΟΠΕ και Ηλία Λάππα Ταμία ΔΣ – Εκπρόσωπο ΠΑΣΑΠ. Η συνεδρίαση έγινε σήμερα 23 Ιουλίου 2019. Η Επιτροπή εξέτασε φακέλους όσων ΤΑΑ δεν έχουν αδειοδοτηθεί καθώς και αιτήματα αναβολής, αποφάσισε τα εξής:
Kατόπιν αιτήματος  περί αναβολής
α) του ΤΑΑ Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015, σύμφωνα με το οποίο έχει τακτοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αθλητών του με ορισμένες εκκρεμότητες,
β) του ΤΑΑ Α.Ο.Φοίνικα Σύρου σύμφωνα με το οποίο, λόγω της μόλις χθες ανάδειξης νέας Διοίκησης στο ΤΑΑ, ζητείται εύλογος  χρόνος προς τακτοποίηση όλων ανεξαιρέτως των εκκρεμοτήτων καθώς και

γ) τέλος μετά και από αίτημα του ΤΑΑ Α.Ο.Π.Κηφισιάς για αντίστοιχη χορήγηση περαιτέρω χρονικού διαστήματος με ταυτόχρονη δέσμευση για τακτοποίηση τριών μόλις εκκρεμοτήτων που απομένουν.
Η Επιτροπή αποφάσισε να αναβάλλει τη διαδικασία αδειοδότησης του συνόλου των μη αδειοδοτηθέντων ΤΑΑ (ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΑΟΠ Κηφισιά Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015, ΑΕΚ, ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης) για την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 και ώρα 14.30 στα γραφεία της ΕΣΑΠ».