Εγκαινιάστηκε το νέο ιστιοπλοϊκό εγχείρημα με το σκάφος Treaton στο Φανάρι Ροδόπης

Εγκαίνια για το νέο ιστιοπλοϊκό εγχείρημα, που φιλοδοξεί να κάνει τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες της Ροδόπης κοινωνούς στην μαγεία του ιστιοπλοϊκού τουρισμού, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 20 Ιουλίου στο λιμάνι του Φαναρίου, με το κοινό να γνωρίζει από κοντά το Treaton και τους ανθρώπους του.

Όσοι βρέθηκαν στην προβλήτα μπροστά από το σκάφος, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις ανέσεις του, να γευτούν εκλεκτά εδέσματα βασισμένα σε τοπικά προϊόντα, στηρίζοντας την νέα αυτή, αποκλειστικά ελληνική προσπάθεια στο επιχειρείν.

Χάρη στην υλοποίηση του σχεδιασμού τριών συμπολιτών μας, για πρώτη φορά στη Ροδόπη, δίνεται η δυνατότητα εκμίσθωσης ιστιοπλοϊκού σκάφους για βόλτα και κατ’ επιλογή με διαμονή στις κλίνες του, στις λιγότερο εξερευνημένες ακτές της Βορείου Ελλάδας, γνωρίζοντας μαζί τους τις παραθαλάσσιες ομορφιές των ακτών της Μαρώνειας (Γης των Κικόνων), τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Θάσο, τη Χαλκιδική και τα νησιά των Σποράδων, ή όπου αλλού επιθυμεί ο καθένας.

Το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δώδεκα άτομα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για μονοήμερες εκδρομές είτε για πιο μακρινά ταξίδια, ανάλογα με την επιθυμία των επιβατών του. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ρομαντικό σαββατοκύριακο, για πάρτι αποφοίτησης, για μάζωξη παρέας, μέχρι και για γάμο. Για αυτό άλλωστε τα μέλη του έχουν φροντίσει ώστε η όλη εμπειρία του ταξιδιού να είναι μοναδική, από το σκάφος και τις διαδρομές μέχρι και το γαστρονομικό κομμάτι, μιας και μία από τις παροχές είναι το πολύ καλό φαγητό από τοπικά προϊόντα, τα οποία άλλωστε είχαν την τιμητική τους και στα εγκαίνια. 

Καπετάνιος του νέου σκάφους, μέσα από το οποίο θέλουν να δείξουν στον κόσμο της περιοχής ότι έχει και άλλες, διαφορετικές επιλογές, είναι ο Βασίλης Τζάκης, ο οποίος τόνισε πως το εγχείρημα υπήρχε στο μυαλό των συντελεστών του για αρκετό καιρό και φέτος αποφάσισαν να το υλοποιήσουν.

Το σκάφος είναι ιδιόκτητο και με αυτό θα γίνονται εκδρομές, είτε ημερήσιες είτε περισσότερων ημερών, παρόλο που, όπως ξεκαθαρίζει ο Τζάκης, δεν είναι σχολή ιστιοπλοΐας, απλώς τους δίνουν την εμπειρία της θάλασσας με το σκάφος, και να θέλουν να ζήσουν κάτι παραπάνω τους κατευθύνουν ανάλογα. Ο ίδιος έχει εμπειρία πάνω από 20 χρόνια ως καπετάνιος σε εμπορικά πλοία, και αυτή φέρνει στην νέα αυτή προσπάθεια, η οποία έχει βρει σημαντική ανταπόκριση.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον προς το παρόν, από τον κόσμο, που θέλει να μάθει τι είναι αυτό το εγχείρημα» σημείωσε μιλώντας στον Παρατηρητή της Θράκης, με πολλούς να θέλουν να το κλείσουν για να κάνουν μια βόλτα με το σκάφος, για να εγκλιματιστούν καλύτερα. «Χαιρόμαστε πάρα πολύ που υπάρχει ενδιαφέρον για μια τέτοια κίνηση από την περιοχή, η οποία δεν είχε τις γνώσεις για κάτι τέτοιο. 

Το σκάφος έχει πρωτόκολλο για 12 άτομα, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα σε ημερήσιες διαδρομές, ενώ για διαμονή για περισσότερες ημέρες έχει τέσσερις διπλές καμπίνες ξεχωριστές, συν μια διπλή για τα μέλη του πληρώματος, σε άλλο σημείο του σκάφους, παρόλο που υπάρχει δυνατότητα για φιλοξενία ακόμα δύο παιδιών στο σαλόνι.

Το παρθενικό ταξίδι στην περιοχή έγινε μια εβδομάδα πριν από τα εγκαίνια, και ήδη έχει υπάρξει ενδιαφέρον για διαδρομές και εκδρομές, ακόμα και για bachelor. Ο Βασίλης Τζάκης σημείωσε πως κανονικά κάνουν εκδρομές μέχρι και το Σεπτέμβριο, όμως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ξένους, που ενδιαφέρθηκαν και βρήκαν το σκάφος και τα μέλη του, για εκδρομές τον Οκτώβριο οπότε μάλλον θα επιμηκύνουν την περίοδο που λειτουργούν. Άλλωστε δεν υπάρχει λόγος αν ο καιρός είναι αίθριος, να μην κάνει εκδρομές το σκάφος και πέρα από την καλοκαιρινή περίοδο.