Κίνδυνος για τα 3,9 εκατ. ευρώ του νέου κλειστού Αλεξανδρούπολης από την τριετή ολιγωρία Λαμπάκη

Στο θέμα του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης, για το οποίο παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις του απερχόμενου δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη δεν έχει ακόμα προκηρυχθεί καν ο διαγωνισμός, αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις.

Με αφορμή δηλώσεις του για χρηματοδότηση άλλων έργων στο νομό Έβρου και μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μaximum FM και στον Δ.Κολιό, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου επεσήμανε ότι εδώ και 3 χρόνια, από το 2016, υπάρχουν 3,9 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την κατασκευή του νέου Κλειστού της Αλεξανδρούπολης, αλλά ακόμα δεν έχουν αξιοποιηθεί από την απερχόμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη. 

«Κρατάμε δεσμευμένα τα χρήματα, αυτά που 3,9 εκατ. ευρώ, από το 2016 για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης. Το είχαμε ανακοινώσει με τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, στη συνέντευξη τύπου την οποία είχαμε δώσει εκείνη την χρονιά στο Νομαρχείο, τον Ιούλιο του 2016, λίγους μήνες πριν φύγει από την ζωή. Τα χρήματα είναι δεσμευμένα ακόμη και καλό είναι να απορροφηθούν, γιατί δεν μπορείς να τα κρατάς εσαεί», είπε χαρακτηριστικά ο Πέτροβιτς.

Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου απάντησε: «Πρέπει το ποσό αυτό να απορροφηθεί από τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Τα χρήματα προορίζονταν για όλη την Περιφέρεια, όχι μόνο για την Αλεξανδρούπολη, αλλά δεσμευθήκαμε ότι επειδή δεν υπήρχε ένα αξιοπρεπές γυμναστήριο στην πόλη, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλους αγώνες και να έχει προδιαγραφές, να δοθούν τα χρήματα για να κατασκευαστεί. Τα κρατάω ακόμα. Είχε δηλώσει ο δήμαρχος ότι ξεκίνησε η μελέτη και έφτασε σε ένα ύψος 7 εκατ. ευρώ και ότι είχε εξασφαλίσει ο ίδιος άλλα 3 εκατ. Εμείς πάντως τα τέσσερα τα έχουμε κρατημένα, αλλά δεν ξέρω μέχρι πότε θα μπορούμε να τα κρατήσουμε, γιατί αυτά είναι κρατικά χρήματα.

Αν μπορεί ο δήμος να προσθέσει κάτι περισσότερο, ας προσθέσει. Άποψη μας ήταν ότι ξεκινάς με τα 4 εκατ, να μπουν τα θεμέλια του έργου και προσθέτεις στη συνέχεια. Ο κύριος Λαμπάκης έχει αναφέρει νομίζω πως έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και ότι ήταν θέμα διαδικαστικό. Είχε εξασφαλίσει νομίζω άλλα 3 εκατ. ώστε με συνολικά 7 να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός. Εγώ αυτήν την ενημέρωση είχα. Δεν ξέρω τι γίνεται. Ξέρω πως έχω 3,9 εκατ. ευρώ για να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός αυτός και είναι κρατημένα από το 2016 αυτά τα χρήματα. Να κατατεθούν οι μελέτες και να γίνει ο διαγωνισμός για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο για να μην χαθούν κάποια στιγμή».

Οταν ο Κολιός του υπενθύμισε ότι πλησιάζουμε 2020, ο Δημήτρης Πέτροβιτς σχολίασε γελώντας: «Τώρα που έρχεστε κ. Κολιέ εσείς στα πράγματα…», καθώς ως γνωστόν ο Δ. Κολιός εξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του νέου δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη. Και κλείνοντας, έκανε ένα γενικότερο σχόλιο με αρκετούς αποδέκτες: «Το παν στην πολιτική είναι να είσαι ειλικρινής και δίπλα στον πολίτη. Αυτό θέλει ο κόσμος και είναι το σημαντικό. Το ψέμα έχει κοντά πόδια. Κάποτε θα εκτεθείς. Δεν μπορείς να λες συνέχεια και να σε λιβανίζουν. Πρέπει να λες την αλήθεια, γιατί διαχρονικά ο κόσμος πιστεύω ότι το εκτιμάει. Γιατί έχει αλάνθαστο κριτήριο, γιατί κρίνει, αφού προηγουμένως συγκρίνει».