Volley League: Άγριο «κάρφωμα» της ΑΕΚ στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για τις επιχορηγήσεις Λαμπάκη

Στο όλο επιθετικό κλίμα που αντιμετώπισε στην μαραθώνια συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης στην ΕΣΑΠ η εκπρόσωπος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Χρύσα Λουπασάκη, υπήρξε και μια επίθεση που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.

Η Λουπασάκη ερωτήθηκε επιτακτικά από τις άλλες ομάδες για τα χρέη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και αν θα καταφέρει να κατεβάσει ομάδα στο πρωτάθλημα και αφού απορρίφθηκε εν τη γεννέσει του το αίτημά της για κλειστή λίγκα, που θα διευκόλυνε πολύ τον Εθνικό, διαπίστωσε ότι η εχθρική στάση ορισμένων ΤΑΑ δεν περιοριζόταν μόνο σε αυτό.

Εκπρόσωποι σωματείων σχολίασαν ότι είναι αθέμιτος ανταγωνισμός να υπάρχουν κρατικές επιχορηγήσεις από Δήμους σε ομάδες που θεωρητικά είναι επαγγελματικές και ειδικά η ΑΕΚ, που έχει ζητήσει ευθέως να μην είναι επαγγελματικό αλλά ερασιτεχνικό εφεξής το πρωτάθλημα της Volley League, το προχώρησε ένα βήμα παραπάνω.

Σύμφωνα με διαρροές που δεν διαψεύστηκαν, το ΤΑΑ ΑΕΚ (που κατά τα άλλα βέναια είχε δηλώσει ότι δεν θα λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα) ζήτησε με επιτακτικό τρόπο να μην στηρίζουν οι Δήμοι τις ομάδες, αναφέροντας τα παραδείγματα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Φοίνικα Σύρου (που ήταν απών από την συνεδρίαση).

Με την στρόφιγγα του Δήμου Αλεξανδρούπολης έτσι κι αλλιώς να δείχνει ότι θα παραμείνει κλειστή, δεδομένης και της πολιτικής αλλαγής, γίνεται αντιληπτό ότι τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.

Και αναδεικνύονται πλέον και εκτός Έβρου οι τεράστιες ευθύνες της διοίκησης Λαμπάκη, που έδινε τόσα χρόνια αφιδώς επιχορηγήσεις στον (βολεϊκό) Εθνικό χωρίς όμως να υπάρχει ο κατάλληλος έλεγχος, με αποτέλεσμα τελικά και τα λεφτά των δημοτών να έχουν κάνει φτερά και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να βουλιάζει από τα χρέη των παρελθόντων αλλά και των τελευταίων ετών…