Παγκόσμιο Εφήβων: Θετική πρεμιέρα για την Εθνική με 4 πόντους Σανδραμάνη

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 που διεξάγεται στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου Κρήτης η Εθνική Ομάδα, καθώς επικράτησε με 85-69 των Φιλιππίνων στην πρεμιέρα έχοντας μεταξύ των συντελεστών της νίκης και τον Εβρίτη Χρυσόστομο Σανδραμάνη.

Αν και οι Φιλιππίνες πήραν το προβάδισμα από την αρχή και έφτασαν ως το +10 στο 7ο λεπτό (12-22), η ελληνική ομάδα είχε τις απαντήσεις έκανε στο 12’ την προσπέραση (28-27) αλλά είδε τους Φιλιππονέζους αν και βρέθηκαν πίσω με 8 πόντους, να βγάζουν αντίδραση και να περνούν μπροστά με δυο βολές λίγο πριν το ημίχρονο (39-41). Ωστόσο ο Χρυσόστομος Σανδραμάνης με buzzer beater από πολύ μακριά έγραψε το 42-41 που ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Απο εκείνο το σημείο η Ελλάδα δεν βρέθηκε ποτέ ξανά πίσω στο σκορ.

Ο Γιάννης Καστρίτης είδε όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε να πιάνουν υψηλά στάνταρ απόδοσης με τον Εβρίτη να επιτυγχάνει 4 πόντους. Ο Εβρίτης διεθνής γκαρντ του Προμηθέα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Μια πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη. Υπάρχει το άγχος, η πίεση να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Οι Φιλιππίνες παίζουν σκληρά, με πολύ πάθος και γρήγορα. Θέλουν να διακριθούν κι έχουν καλούς παίκτες. Δυσκολευτήκαμε, αλλά μετά ήμασταν πιο ελεύθεροι, μας έφυγε η πίεση. Έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα.

Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα, δεχθήκαμε αρκετούς πόντους, δεν ήμασταν καλοί στα ριμπάουντ. Έπρεπε να δείξουμε πως θέλουμε περισσότερο τη νίκη, σε κάθε φάση. Στην αρχή δεν το δείξαμε, μετά το βγάλαμε και νικήσαμε. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και πιστεύω θα φτάσουμε σε καλό σημείο», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Σανδραμάνης. Για την δευτερη αγωνιστική της διοργάνωσης η Ελλάδα αντιμετωπίζει στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής τη Ρωσία.