Στην Αλεξανδρούπολη η παλιά δόξα των ελληνικών γηπέδων Μάριο Μπόνιτς

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο Μάριο Μπόνιτς, παλιά δόξα των ελληνικών γηπέδων που αγωνιζόταν ως επιθετικός σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο Απόλλων Σμύρνης, η Παναχαϊκή αλλά διέπρεψε και ως προπονητής.

Γεννημένος το 1952 στο Ντουμπρόβνικ της τότε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και σήμερα Κροατίας, ο Μάριο Μπόνιτς ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από την τοπική ομάδα , το 1973 αποκτήθηκε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και το 1980 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Από τότε μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Κροατίας και Ελλάδας, αφού μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση το 1985, ασχολήθηκε ανά διαστήματα ως προπονητής -κυρίως επί ελληνικού εδάφους- ααλαμβάνοντας ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Ρεθυμνιακός, η Προοδευτική, ο Εθνικός Πειραιώς, η Νίκη Βόλου και ο Φωστήρας.

Επίσης, διετέλεσε προπονητής ακαδημιών και τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Με αυτήν την ιδιότητα κυρίως τον είχε γνωρίσει ως νεαρός ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού ο Κώστας Πιτιακούδης, ιδιοκτήτης σήμερα της κορυφαίας ειδησεογραφικής ιστοσελίδας του Έβρου evros-news, ο οποίος τον ανακάλυψε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και δεν έχασε την ευκαιρία για μια φωτογραφία μαζί του.

Ο ίδιος ο Πιτιακούδης έγραψε το βράδυ της Τρίτης στο facebook, λύνοντας και την απορία των πως και των γιατί της παρουσίας του Μπόνιτς στην Θράκη:

Μια απρόβλεπτη συνάντηση που με συγκίνησε πολύ και έκανε τις αναμνήσεις να ξαναγυρίσουν στις όμορφες εποχές του ρεπορτάζ Παναθηναίκού είχα πριν λίγο με τον Κροάτη Μάριο Μπόνιτς στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης.
Συνάντησα τον άνθρωπο που ήταν για εμάς τους δημοσιογράφους στο ρεπορτάζ του Παναθηναίκού αυτός που μας βοηθούσε κατά καιρούς στις επαφές με τους σπουδαίους παίκτες που έφερνε τότε ο Παναθηναίκός από την Κροατία. Όπως τον Ασάνοβιτς, τον Βλάοβιτς και αλλους.
Είναι πλέον υπςύθυνος για την ακαδημία ποδοσφαίρου της ισπανικής Βαλένθια στην Ελλάδα και είχε πάει με τους νεαρούς παίκτες του σε τουρνουά στη Βουλγαρία.