Οι πέντε μέρες του Αντετοκούνμπο στη Θράκη και η θρακιώτικη συμβολή στην ελληνοποίησή του

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε τα ξημερώματα ιστορία καθως αναδείχθηκε MVP της σεζόν 2018-2019 στο NBA. «Ένα παιδί από τα Σεπόλια που κατέκτησε τον κόσμο», όπως έγραψαν στα social media τους και οι Μιλγουόκι Μπακς.

Με αφορμή την επιτυχία αυτή, το ThrakiSportS θυμάται τα παλιότερα θέματά του σχετικά με τον Giannis και τις θρακιώτικες πτυχές της μέχρι σήμερα απόλυτα επιτυχημένης πορείας του. Αποκορύφωμα ασφαλώς, η πενθήμερη παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην περιοχή μας, τέσσερα χρόνια πριν, παραμονές του Ευρωμπάσκετ του 2015, όταν η Εθνική Ομάδα έπαιξε σε ένα τετραεθνές τουρνουά που φιλοξενήθηκε στην Ξάνθη. Τότε το ThrakiSportS είχε καταγράψει στιγμή προς στιγμή την παρουσία της Εθνικής Ομάδας και φυσικά του Giannis, από την άφιξη του Greek Freak και των υπόλοιπων παικτών στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, τις εκδηλώσεις λατρείας προς την Εθνική στην πόλη της Ξάνθης μέχρι φυσικά την παρουσία του στις προπονήσεις αλλά και στο τουρνουά στο Αμοιρίδειο.

Για όσους δεν το ξέρουν, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε Έλληνας με την υπογραφή από έναν θρακιώτη (πρώην) υπουργό, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο πρώην βουλευτής Ροδόπης ήταν εκείνος που έκανε Έλληνες μετά από πολλά χρόνια αγώνα στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας, τον Γιάννη και τον αδερφό του Θανάση. «Δεν έκανα κάτι παραπάνω από αυτό που έπρεπε. Βασικά, δεν υπήρξε κάποια εξαίρεση. Απλά με την δική μου παρέμβαση κινητοποιήθηκαν πιο γρήγορα οι υπηρεσίες και μπόρεσαν να βγουν ελληνικά διαβατήρια στα δυο παιδιά, που σε κάθε περίπτωση είχαν ελληνική ψυχή, μου το απέδειξαν και νομίζω ότι εξακολουθούν να το αποδεικνύουν καθημερινά», είχε σχολιάσει δυο χρόνια πριν στο ThrakiSportS ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, αποκαλύπτοντας άγνωστες λεπτομέρειες από τον τρόπο και την διαδικασία της ελληνοποιησης του Giannis.

Ο Κομοτηναίος πρώην υπουργός είχε αποκαλύψει στο ThrakiSportS και άλλες λεπτομέρειες για την διαδικασία ελληνοποίησης του Αντετοκούνμπο αλλά και το ξεχωριστό δώρο που είχε λάβει από αυτόν και για το οποίο καμαρώνει τώρα ο γιος του Στυλιανίδη. Θυμηθειτε στα ακόλουθα άρθρα από το αρχειο του ThrakiSportS τις αποκαλύψεις Στυλιανιδη αλλά και το πλήρες φωτορεπορτάζ από τις πέντε μέρες της παρουσίας του Giannis στην Θρακη, τέσσερα καλοκαίρια πριν…