Σε «τεντωμένο σκοινί» η κατάσταση στην Ασπίδα Ξάνθης, αβέβαιο το μέλλον ενόψει της νέας σεζόν

Αβέβαιο είναι το μέλλον στην ποδοσφαιρική Ασπίδα Ξάνθης, που έπειτα από την περσινή περιπέτεια στη Γ’ Εθνική επιστρέφει τη νέα σεζόν στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης.

Από την ομάδα αποχώρησε ο προπονητής της Χρήστος Σαμαράς, που ήταν μια σημαντική πυξίδα σταθερότητας στον σύλλογο. Την ίδια στιγμή, η αποστασιοποίηση που δείχνει να παίρνει ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου Απόστολος Πασλάκης, δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα στους παίκτες που έχουν απομείνει στον σύλλογο.

Θεωρητικά ο στόχος μιας ομάδας με το όνομα, την ιστορία και τη βαριά φανέλα της Ασπίδας, που πριν ένα χρόνο είχε κατακτήσει με το απόλυτο των νικών το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης, θα έπρεπε να είναι άμεση επάνοδος στα εθνικά πρωταθλήματα. Ωστόσο με τα υπάρχοντα δεδομένα, κάθε άλλο παρά εύκολη μοιάζει η επιστροφή.

Με την σκληρή επιστολή του μετά τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης με τον Ορφέα και τις βολές του προς την διοίκηση της ΕΠΣ, τον πρόεδρό της Γ. Πανίδη και την Επιτροπή Διαιτησίας, ο Απόστολος Πασλάκης αν και διευκρινίζεται ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις, εβαλε και την ομάδα του στο μάτι του κυκλώνα.

Αρκετοί υποστήριξαν ότι ο ίδιος θα αποχωρήσει διακριτικά από τον σύλλογο, ωστόσο κάθε άλλο παρά εύκολο είναι κάτι τέτοιο εάν δεν βρεθεί διάδοχη κατάσταση. Το διοικητικό όμως δεν είναι το μόνο ζήτημα. Ο Χρήστος Σαμαράς, προφανώς βλέποντας και μπροστά, αποφάσισε να αποχωρήσει και πλέον η Ασπίδα αναζητά και προπονητή.

Ακόμα δεν έχει γίνει μια συνέλευση για να οριοθετηθούν οι στόχοι της νέας σεζόν και να αρχίσει το χτίσιμο του ρόστερ. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αν δεν λυθούν αυτά τα δυο ζητήματα. Και όσο δεν λύνονται και πλησιάζουμε την άλλη εβδομάδα στην έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, θα αυξάνει και η πίεση από τους παίκτες που ενδεχομένως θα διεκδικήσουν την ελευθερας τους για να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους…