Αθλητάμπουρας: «Πάρτυ» στο διαδίκτυο με τα δανεικά και αγύριστα του Ζήση Βρύζα

Η αποκάλυψη των δανεικών και αγύριστων που πήρε ο Ζήσης Βρύζας από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη οδήγησε σε πλήθος σχολίων στο διαδίκτυο για τον πρώην παίκτη της Ξάνθης και πρόεδρο του ΠΑΟΚ, που φημολογούνταν το τελευταίο διάστημα για ενδεχόμενο να αναλάβει διοικητικό πόστο και στον ΑΟΞ καθότι άλλωστε ζει μόνιμα στην πόλη της Θράκης. Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκαλύφθηκε το πρωί της Τετάρτης και έγινε μείζον θέμα πανελλαδικά, σύμφωνα με πληροφορίες ο Σάλπι δάνεισε 65 χιλιάρικα στον Ζήση και ο δεύτερος τα πιστόλιασε με αποτέλεσμα να πάει η υπόθεση στο δικαστήριο και τώρα πλέον το χρέος μετά τόκων να ανέρχεται περίπου στα 100 χιλιάρικα.

* * * * *

Κορυφαίος δημοσιογράφος που καλύπτει μάλιστα για κρατικό μέσο ενημέρωσης το ρεπορτάζ και της Εθνικής Ομάδας, έκανε λόγο για «ξεπεσμό ενός ήρωα του 2004», καθώς πριν από αυτό το περιστατικό είχαμε μάθει «ότι έσπαγε επιταγές». Άλλωστε, έχει περάσει ένας χρόνος από το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «στο όνομα του Ζήση Βρύζα είχε εκδοθεί η επιταγή της ΕΠΟ που κατασχέθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εντοπισμού τοκογλυφικού κυκλώματος».

* * * * *

Αποτέλεσμα εικόνας για βρυζας επιταγες

Όπως είχε γράψει το καλοκαίρι του 2018 το ThrakiSportS αναπαράγοντας δημοσίευμα από το μπλογκ του Κυριάκου Θωμαΐδη, όπως είχε αποκαλυφθεί ο Ζήσης Βρυζας ως μεγαλοστέλεχος τότε της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «εισέπραττε το μισθό του σε επιταγή για να ξεφύγει από τη μέγγενη της Εφορίας, καθώς οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ήταν δεσμευμένοι».

* * * * *

Σχολιάζονταν μάλιστα τότε:
«Είναι προφανές ότι η ΕΠΟ τον διευκόλυνε.
Από ηθικής πλευράς είναι ήδη εκτεθειμένη.
Μήπως, όμως, και από ποινική άποψη;
Διότι η Ομοσπονδία στην ουσία συνέπραξε στη φοροαποφυγη του υπαλλήλου της.
Και όχι μόνο: Γνωρίζοντας εκ των προτέρων το πρόβλημα, έβαλε πλάτη για να μην εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο αυτά που δικαιούται».

* * * * *

Ο Βρύζας ήταν στους εκλεκτούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που τον Οκτώβριο του 2016 επιλέχθηκε ως μέλος της διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ προκειμένου να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο, υπό την ομπρέλα της ΦΙΦΑ. Μετά παρέμεινε ως τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Ομάδας, μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο. Από τότε ναι μεν δεν είναι υπεύθυνος των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων, αλλά η ΕΠΟ έχει αποφύγει επισταμένα να κάνει γνωστό αν συνεχίζει να τον πληρώνει ή αν έλυσε την έμμισθη συνεργασία μαζί του.

* * * * *

Πρόβλημα με υποθήκες στην προσωπική του περιουσία είχε από τα χρόνια που διοικούσε τον ΠΑΟΚ και μάλιστα με αυτήν την ιδιότητα έκανε διαπραγματεύσεις με τον Ιβάν Σαββίδη για την έλευσή του στην ομάδα. Είχε ο ίδιος δηλώσει το 2012: «Έχω ευθύνη και έχω υποθηκεύσει τα παιδιά μου και την περιουσία μου. Αυτή η προσπάθεια γίνεται από την ψυχή μας και την καρδιά μας. Μου έχουν δεσμεύσει την ακίνητη περιουσία μου μέχρι να αποπληρωθεί το 70% των χρεών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, καλώς όποιος θέλει να δώσει την στήριξή του, δεν μου βγαίνει να του ζητήσω άλλο υπομονή, ας ξέρει την αλήθεια και ας πάρει την απόφασή του».

* * * * *

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, υπαίθριες δραστηριότητες

Από το πρωί πάντως της Τετάρτης που έσκασε το νεο θέμα με τα δανεικά του Σάλπι στον Βρύζα και την μεταξύ τους δικαστική κόντρα, έχει υπάρξει ένα πάρτι στο διαδίκτυο και η χαρακτηριστικότερη περίπτωση διαδικτυακής κοινότητας που ασχολήθηκε με το θέμα είναι η δημοφιλής ομάδα του facebook Cult24, όπου είχαμε μέσα σε αυτές τις ώρες μια γελιογραφια, πάνω από 2.000 αντιδράσεις αναγνωστών και δεκάδες σχόλια, πολλά από τα οποία μάλιστα προέρχονται από γνωστά ονόματα στην πόλη της Ξάνθης. Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως στο στόχαστρο του κόσμου δεν μπαίνει μόνο ο Βρύζας αλλά και ο Σαλπιγγίδης.

* * * * *

Παρακάτω σταχυολογούνται ορισμένα από τα επώνυμα σχόλια:
-) Στον Βρύζα δεν θα εμπιστευομουν ούτε πάσα και ο άλλος του έδωσε 65 λιάρικα
-) Το μυστικό είναι να πει ο Βρυζας στον Σαλπι “Μην αγχώνεσαι.”
-) ΚΑΡΜΑ είναι Σάλπι μου. Κι εμείς μαζεύαμε λεφτά για να μείνεις κάποτε αλλά πιστολιασες.
-) Μιλαμε για τον Βρυζα που κυκλοφορει μια ιστορια,οτι ειχε χασει κατι ψωροεκατομμυρια (δραχμες),και τελικα τα ειχε κατω απο το καθισμα του οδηγου…..
-) Πιστολι πιο γρηγορο κι απ τη σκια του …όλοι ξερουμε ίτι ο Βρύζας ήταν μεγαλος πιστολέρο…
-) Μπράβο σου Ζήση μάγκα, δανείστηκες απ τον κοντό και τα κανες αμακα

* * * * *

«Εντωμεταξυ είναι παντρεμενος με ζαπλουτη ξανθιωτισα πρέπει να το αγαπάει το καζινο λογικά», σχολιάζει ένας άλλος με εναν γνωστό Ξανθιώτη να σπεύδει να τον ενημερώσει: «Εκλεισε φίλε το καζίνο της Ξανθης, μεταφέρθηκε..».

* * * * *

Πάντως υπάρχουν και αυτοί που υποστήριξαν ξεκάθαρα τον Ζήση Βρύζα και ανάμεσα στους επώνυμους που έσπευσαν να του συμπαρασταθούν διαδικτυακώς με τον τρόπο τους μέσα από σχόλιο στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι ο Πέτρος Τεγγελίδης, που σχολίασε: «Καταρχάς ας μας πει ο Σαλπιγγίδης ποίος τον βοήθησε στην καριέρα του τόσα χρόνια και ένα προσωπικό θέμα το βγάζει στα δικαστήρια και στα επικοινωνιακά μέσα. Ντροπή».

Ο Αθλητάμπουρας