ΕΠΣ Θράκης: Τρίτο σερί πρωτάθλημα για τον «μετρ των τίτλων» Φώτη Ξενάκη

Απόλυτα σωστή ήταν η επιλογή του Φώτη Ξενάκη να μετακομίσει τον Γενάρη από το υποβιβασμένο Κόσμιο και την Γ’ Εθνική στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Θράκης και τον νταμπλούχο Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.

Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός με καταγωγή από το Πόρτο Λάγος, κατέκτησε το τρίτο του σερί του πρωτάθλημα στην ΕΠΣ Θράκης και το τέταρτο σε μια πενταετία, μετά από αυτά με την Δόξα Προσκυνητών, Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, Κόσμιο και φέτος με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, ενώ κατέκτησε και το κύπελλο. Το φετινό ήταν το 7ο συνολικά στην καριέρα του και το 4ο κύπελλο.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα ΤΕΠ Ξάνθης και στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Ασπίδα Ξάνθης, στην Δόξα Ξάνθης, στην Λευκάδα στον Οδυσσέα Νυδρίου, στην Λαμία, και κατόπιν επέστρεψε στην Θράκη και αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ Κοσμίου όπου πήρε πρωτάθλημα τη σεζόν 2011-12 αλλά και πέρυσι την σεζόν 2017-18. Ακολούθησε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης όπου με τον Βασίλη Τσιομλεκίδη προπονητή ανέβασαν την ομάδα μετά από σχεδόν 20 χρόνια στην Γ’ Εθνική, πάλι το Κόσμιο, οι Προσκυνητές όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα, η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου όπου κατέκτησε κύπελλο αλλά και πρωτάθλημα προπέρυσι και φέτος όπου ήταν ξανα πρωταθλητής για τέταρτη σερί σεζόν.