Αποκαλύψεις για σκάνδαλο με κύκλωμα τοκογλυφίας και επιταγή της ΕΠΟ στο όνομα του Ζήση Βρύζα

 

«Στο όνομα του Ζήση Βρύζα είχε εκδοθεί η επιταγή της ΕΠΟ που κατασχέθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εντοπισμού τοκογλυφικού κυκλώματος».

Αυτό αναφέρει το μπλογκ του Κυριάκου Θωμαΐδη dikisports, επισημαίνοντας ότι παρότι η υπόθεση ερευνάται εδώ και μία εβδομάδα, η διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως.

«Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί υπήρχε καταβολή μισθοδοσίας με επιταγή και όχι σε τραπεζικό λογαριασμό», προσθέτει το ίδιο δημοσίευμα.

Ωστόσο στο ερώτημα αυτό δίνει και την απάντηση ο Κυριάκος Θωμαΐδης με προγενέστερο δημοσίευμα. Σε αυτό είχε αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος:

«Πέραν της υποχρέωσης της ΕΠΟ να συνδράμει στις αρχές για το θέμα της επιταγής, υπάρχει και κάτι άλλο που εμπεριέχει ηθικές και νομικές διαστάσεις.
Το μεγαλοστέλεχος της Ομοσπονδίας εισέπραττε το μισθό του σε επιταγή για να ξεφύγει από τη μέγγενη της Εφορίας, καθώς οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ήταν δεσμευμένοι.
Είναι προφανές ότι η ΕΠΟ τον διευκόλυνε.
Από ηθικής πλευράς είναι ήδη εκτεθειμένη.
Μήπως, όμως, και από ποινική άποψη;
Διότι η Ομοσπονδία στην ουσία συνέπραξε στη φοροαποφυγη του υπαλλήλου της.
Και όχι μόνο: Γνωρίζοντας εκ των προτέρων το πρόβλημα, έβαλε πλάτη για να μην εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο αυτά που δικαιούται».

Νωρίτερα ο ίδιος δημοσιογράφος στο ίδιο μπλογκ είχε αναφέρει:

«Η ΕΠΟ έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εντοπίσει το μεγαλοστέλεχός της που εμπλέκεται στο κύκλωμα τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης;
Δεν είναι δα και δύσκολο.
Εκτός κι αν έχει πολλούς υπαλλήλους που τους πληρώνει με επιταγές επειδή είναι μπλοκαρισμένοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους από την Εφορία».

Στο πρώτο δημοσίευμα για το θέμα, ο Κυριάκος Θωμαΐδης  είχε αναφέρει το πρωί της περασμένης Παρασκευής:

«Σοβαρό ζήτημα προκύπτει με επιταγή της ΕΠΟ που βρέθηκε στα χέρια τοκογλύφων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές.
Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε και στο κατεσχεθέν υλικό βρέθηκε επιταγή που εκδόθηκε από την ΕΠΟ εντός του 2018.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγαλοστέλεχος της Ομοσπονδίας συνήθιζε να “σπάζει” επιταγές στους συγκεκριμένους τοκογλύφους.
Η υπόθεση ερευνάται».