Δεν κατάφεραν την εκλογή τους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας οι πρόεδροι Άθλου και ΑΟΟ

Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από το Πρωτοδικείο Ορεστιάδας προέκυψε και η κατανομή των εδρών που θα συστήσουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αναλάβει από το Σεπτέμβριο.

Από μία έδρα θα έχουν η Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας, δύο έδρες η Δημοτική Επαναφορά και η παράταξη Δυναμικά Μπροστά, τρεις έδρες η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας “Είναι Στο Χέρι Μας”, 16 έδρες συν τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη η παράταξη Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμή, 8 έδρες η παράταξη Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω της Μαρίας Γκουγκουσκίδου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας που έχει δώσει στην Δημοσιότητα ο Δήμος Ορεστιάδας και παρουσιάζει αναλυτικά το Ράδιο Έβρος, στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο δεν θα μετέχουν ούτε ο πρόεδρος του Άθλου Ορεστιάδας Γιώργος Τσολακίδης ούτε ο πρόεδρος του ΑΟΟ Παντελής Δραχτίδης αλλά ούτε και ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Γκιζάνης, που ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με διάφορες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ορεστιάδας είναι ο μόνος από τους 13 δήμους της Θράκης που κρίθηκε από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τον Βασίλη Μαυρίδη να επιτυγχάνει την επανεκλογή του. Στην φωτογραφία οι Γιώργος Τσολακίδης αριστερά και Παντελής Δραχτίδης δεξιά, όταν μετείχαν στο ίδιο Δ.Σ. του ΑΟΟ υπό τον Βασίλη Γκιζάνη, πριν οδηγηθεί στην παραίτηση και την έναρξη της κρίσης στον σύλλογο που είχε ως αποτέλεσμα αφενός την διάσπαση με την δημιουργία του Άθλου, αφετέρου την περιπέτεια της διοίκησης Πρωτοδικείου στον ΑΟΟ.