Οι βουλευτικές εκλογές πιθανό… εμπόδιο στην άνοδο του Λεύκιππου στη Β’ Εθνική

Στον αέρα βρίσκεται η περίφημη αναδιάρθρωση στο ελληνικό μπάσκετ, από την οποία μπορεί να προκύψει και άνοδος από το… παράθυρο του Λεύκιππου Ξάνθης στη Β’ Εθνική Ανδρών.

Άπαντες από την Basket League θέλουν να σωθεί το Λαύριο και ουσιαστικά να αποκατασταθεί η τάξη σε αυτήν την περίπτωση. Ο ΕΣΑΚΕ απέστειλε στην ομοσπονδία το έγγραφο όπου ομόφωνα οι ομάδες συναινούν να γίνουν 16 από τη νέα σεζόν, με την ΕΟΚ να το προωθεί στον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε το ίδιο χαρτί και από την ομοσπονδία, δείχνοντας σύμφωνα με πληροφορίες θετική διάθεση και θεωρώντας ότι ίσως με αυτόν τον τρόπο σωθεί και ο Ολυμπιακός που με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα θα παίζει του χρόνου στην Α2 Ανδρών, όμως εδώ υπάρχει ένα τεράστιο αλλά.

Για να προσχωρήσει η διαδικασία, με την ΕΟΚ να αποστέλλει άμεσα το χαρτί, πρέπει να ψηφιστεί η αναδιάρθρωση στην Βουλή, εξηγούν οι γνώστες στις αθηναϊκές ιστοσελίδες. Που χρόνος όμως για κάτι τέτοιο ειδικά μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στις 7 Ιουλίου;

Πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο η Βουλή να κλείσει, να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να μην προχωρήσει η τροπολογία, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα της νέας σεζόν να είναι εντελώς στον αέρα! Και μαζί και η άνοδος του Λεύκιππου, γιατί αν η Basket League πάει στις 16 ομάδες, μοιραία θα κληθούν δύο επιπλέον να καλύψουν τα κενά στην Α2 και αντίστοιχα στην Β’ Εθνική, ανοίγοντας τον δρόμο για την άνοδο του Λεύκιππου που είναι τρίτος επιλαχών μετά τη νίκη του στο μπαράζ με τον ΑΓΣΙ…