Για παγκόσμιο ρεκόρ με τρεις τερματοφύλακες μιλάνε στην Κίνα ξεχνώντας τον… Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Το μάτια όλου το κοσμου συγκέντρωσε ο αγώνας της Guangzhou Evergrande του Φάμπιο Καναβάρο με την Beijing Renhe του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς που πέρασε στην ιστορία, με τον πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ να έχει κάποια στιγμή τρεις τερματοφύλακες στον αγωνιστικό χώρο.

Η Beijing Renhe παρουσιάτηκε στο ματς με μόλις 14 παίκτες στην αποστολή της αποφασίζοντας να “θυσιάσει” το ματς για να δώσει έμφαση στο πρωτάθλημα, με τους δύο από τους τρεις παγκίτες της να είναι ο δεύτερος και ο τρίτος γκολκίπερ αντίστοιχα.

Το αποτέλεσμα ήταν στο 43′ να μπει ο ένας τερματοφύλακας στον αγωνιστικό χώρο ως πρώτη αλλαγή (Λίου Πενγκ) με το σκορ στο 1-0 εις βάρος της ομάδας του και στο 83′ να μπει και ο δεύτερος με το σκορ στο 5-0 (Λι Τσεν), για να βρίσκονται στα τελευταία λεπτά τρεις γκολκίπερ στο χορτάρι!

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι υπάρχει παράδειγμα ομάδας που αγωνίστηκε στο παρελθόν με έναν γκολκίπερ κάτω από την εστία της και έναν να απειλεί την αντίπαλη εστία και αυτή ήταν η Μάντσεστερ Σίτι την σεζόν 2004-05 αλλα και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης φέτος και όχι μάλιστα μια αλλα δυο φορές!

Την μια στο Οφρύνιο όταν ο Εθνικός των 12 μόλις παικτών ηττήθηκε 5-1 από τον Αετό Οφρυνίου, με τον Μπαμπλή να αγωνιζεται ως τερματοφύλακας και τον Βογιατζή στο 81′ να αντικαθιστά τον Μπινόπουλο, ενω και στο Παραλίμνιο τα λιονταρια του Γιώργου Δίγκα έκαναν το ακατόρθωτο και με μόλις 11 παίκτες κατάφεραν να επικρατησουν 1-2 με τερματα των Μαρασλή και Σωτηράκη, έχοντας στο τέρμα τον Μπαμπλή και τον Μπινόπουλο ως επιθετικό να αγωνίζεται αναγκαστικά ενα ενηνταλεπτο.

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι η περίπτωση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αν και σπάνια, δεν αφορά επαγγελματικό πρωτάθλημα σε αντίθεση με την αναμέτρηση της Κίνας που κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου και αναφέρεται από τους πάντες ως παγκόσμιο ρεκόρ. Παρακάτω, οι «δικοι μας» ρεκορμαν, οι τρεις τερματοφύλακες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που όχι μόνο μία αλλά δύο φορές αγωνίστηκαν στον ίδιο αγώνα, οι δύο ως φορ και ο ένας μονάχα κάτω από τα δοκάρια…