Αθλητάμπουρας: Ο νέος τεχνικός της Ξάνθης, ο Σιμεόνε με τον Πεπ, η «ψεύτρα» πρόεδρος και οι εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό

Ο Κίκο Ραμίρεθ είναι ο προπονητής που επέλεξε η Ξάνθη για να διαδεχτεί τον Μίλαν Ράσταβατς και να πορευτεί μαζί του στη συνέχεια. Είναι η πρώτη φορά που οι Θρακιώτες επιλέγουν Ισπανό τεχνικό. Είναι η δεύτερη φορά που ο 49χρονος Ισπανός (γεννημένος στην Ταραγόνα, Καταλανός δηλαδή για την ακρίβεια) βγαίνει εκτός συνόρων της πατρίδας του. 

* * * * *

Η προηγούμενη ήταν στην Πολωνία όταν είχε αναλάβει τη Βίσλα. Με την πολωνική ομάδα είχε συνεργαστεί από τις 3 Ιανουαρίου 2017 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2017.  Στην επίσημη παρουσίασή του τότε από τη Βίσλα (5 Ιανουαρίου 2017) είχε πει χρήσιμα πράγματα για να συστηθεί στον κόσμο απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Τα εντόπισε ο Γιάννης Πάγκος της Nova και είναι αλήθεια ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο να τα δούμε, γιατί πάνω κάτω αυτά θα ακούσουμε και στην επίσημη παρουσίασή του από την Ξάνθη σε μερικές εβδομάδες.

* * * * *

Για τα προπονητικά του πρότυπα ο Ραμίρεθ ήταν ξεκάθαρος. «Με εμπνέει ο Σιμεόνε», είχε πει. Κι ακόμη: «Θαυμάζω τον Γκουαρδιόλα αλλά ξέρω ότι δεν έχουμε Τσάβι,  Ινιέστα και Μέσι στη Βίσλα».

* * * * *

Είχε επίσης πει σε εκείνη την περιβόητη συνέντευξη Τύπου: 
-“Θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη και να μείνω πολύ στη Βίσλα. Αυτός είναι ο στόχος μου και είμαι πολύ φιλόδοξος”.
-“Είμαι αισιόδοξος ως άνθρωπος και η θετική διάθεση είναι κάτι σημαντικό στη δουλειά του προπονητή. Είμαι ένας άνθρωπος που εργάζεται σκληρά και ειλικρινής”. 

* * * * *

Η προοπτική της συνεργασίας του τότε με τη Βίσλα ήταν αρχικά για μέχρι το τέλος της σεζόν και για επέκταση για άλλα δύο χρόνια. Η Βίσλα ήταν στη 10η θέση όταν πήγε, τερμάτισε στην 6η θέση αλλά την επόμενη σεζόν η συνεργασία λύθηκε στη μέση. Ήταν μια συνεργασία με πολλά προβλήματα για τη Βίσλα (και οικονομικής φύσεως) και κάποια στιγμή, αφού λύθηκε η συνεργασία, ο Ραμίρεθ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Μαρζένα Σαραπάτα, προέδρου της πολωνικής ομάδας (που διακρίνεται δίπλα του στην κάτω φωτογραφία).

* * * * *

«Είναι ψεύτρα, δεν ήταν ειλικρινής απέναντί μου και στην υπόλοιπη ομάδα. Είναι παθολογική ψεύτρα. Με πλήγωσαν οι κατηγορίες εναντίον μου» είχε πει τότε ο Ραμίρεθ και είχε απειλήσει ότι θα πάει στη ΦΙΦΑ για να πάρει τα χρήματα που του οφείλονταν. Κοινώς, δεν χαρίζει κάστανο και καλό να το ξέρουμε από τώρα και εμείς αλλά να το ξέρουν και οι ιθύνοντες της Ξάνθης, γιατί αν τύχει και κάποια στιγμή στραβώσει το πράγμα, είναι προφανές ότι μάλλον θα έχουν πολύ ψωμί οι δημοσιογράφοι.

* * * * *

Άλλωστε ο Ραμίρερ έχει απασχολήσει και τα ελληνικά μίντια, εξαιτίας του περσινού φλερτ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Είχε έρθει στην Ελλάδα, παρακολούθησε την προπόνηση της ομάδας, παρουσιάστηκε στους παίκτες και μια μέρα μετά, λίγο πριν πέσουν υποτίθεται οι υπογραφές, ζήτησε λίγο χρόνο για να πιάσει δουλειά αφού θα έπρεπε πρώτα να λύσει κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα που υπήρχαν με άλλο σύλλογο στον οποίο είχε συμβόλαια. Το αποτέλεσμα μετά από όλο αυτό ήταν να χαλάσει η συμφωνία με έναν αρκετά ηχηρό τρόπο, που ωστόσο δεν έγινε αντιληπτός στους περισσότερους απλά επειδή δεν είναι ο Απόλλων Σμύρνης τόσο εμπορικός σύλλογος ώστε να απασχολεί τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εντύπων.

* * * * *

Με την εκτίμηση για τον Σιμεόνε να είναι δεδομένη,όπως προαναφέρθηκε, για τον ίδιο τον Κίκο Ραμίρεθ ήταν ένα ξεχωριστό απόγευμα όταν στις 18 Δεκεμβρίου 2014, με την ομάδα που τότε προπονούσε, την Οσπιταλέτ, έπαιξε στο “Βιθέντε Καλντερόν”, κόντρα στην Ατλέτικο και στον Σιμεόνε. Το δημοσίευμα από τη “MARCA” είναι χαρακτηριστικό.

* * * * *

Στο πρώτο παιχνίδι για το Κύπελλο Ισπανίας, στην έδρα της Οσπιταλέτ, η Ατλέτικο είχε νικήσει με 3-0. Το δεύτερο ματς έληξε 2-2. “Ανάμνηση για πάντα. Περάσαμε ένα αξέχαστο απόγευμα”, είχε πει τότε ο Ραμίρεθ. Κι ακόμη: “Αυτό που πετύχαμε στο Καλντερόν είναι ένα αποτέλεσμα που δεν το περιμέναμε. Είναι δύσκολο να ξαναγίνει. Οι παίκτες πριν από το παιχνίδι είχανε αβεβαιότητα και φόβο, έπαιξαν όμως ποδόσφαιρο και έδειξαν ότι μπορούν να χαρούν αυτά τα παιχνίδια”.

* * * * *  

Στη Βίσλα είχε συνεργαστεί με τον Καζιμίρ Κμίετσικ, έναν “θρύλο” της πολωνικής ομάδας και βεβαίως παίκτη-θρύλο και για την ΑΕΛ. Στη θεσσαλική ομάδα είχε παίξει από το 1982 ως το 1985 και είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Κμίετσικ (στην φωτογραφία είναι στα αριστερά) ήταν στο τεχνικό τιμ συνεργάτης του Ραμίρεθ. Συνεπώς ο Κίκο Ραμίρεθ μπορεί να έχει από πρώτο χέρι μια σχετική ενημέρωση για τη νοοτροπία που επικρατεί στην Ελλάδα, καθώς δεν έχουν αλλάξει και πολλά σε σχέση με αυτόν τον τομέα στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με τότε.

* * * * *

Πάντως η υπόθεση του Κίκο Ραμίρεθ έχει και μια άλλη πτυχή, που δεν έχουν πιάσει αρκετοί. Ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε πρώτος το όνομά του για την Ξάνθη είναι ο Χάρης Παπαγεωργίου στην ιστοσελίδα to10 και πολύ γρήγορα υπήρξε επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του. Όποιος σκαλίσει λίγο τα άρθρα του συγκεκριμένου συντάκτη στην ίσια ιστοσελίδα, θα δει ότι είναι και ο άνθρωπος που είχε κάνει τις πιο σημαντικές πρόσφατες αποκαλύψεις σε σχέση με το ιδιοκτησιακό της Ξάνθης, τις οποίες έκτοτε ανακυκλώνουν όλα τα μέσα ενημέρωσης. Αυτός είχε κάνει λόγο για την Κοντσάρεβα που κάνει το κουμάντο στο λογιστήριο της Ξάνθης, αυτός είχε υποστηρίξει ότι στη νέα τάξη πραγμάτων θα αναλάβει έμμισθος πρόεδρος ο Ζήσης Βρύζας, ο ίδιος είχε αναφέρει ποσό των 20 εκατ. ευρώ αλλά και ότι στο όλο ντιλ περιλαμβάνεται το ξενοδοχείο και το προπονητικό των Πηγαδίων με στόχο να έρχονται σε αυτό για προετοιμασία κυρίως ρωσικές ομάδες.

* * * * *

Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι ο συγκεκριμένος συντάκτης έχει τουλάχιστον καλές πηγές σε σχέση με την Ξάνθη. Στην περίπτωση του Κίκο Ραμίρεθ η επιβεβαίωση ήρθε σχετικά άμεσα. Για αυτό και όσα έχει γράψει πιο πριν για το ιδιοκτησιακό, ίσως αξίζει να τα δούμε με άλλο πρίσμα έπειτα από αυτήν την εξέλιξη…

Ο Αθλητάμπουρας