Γκολ στις καθυστερήσεις χάρη και στην ενσωμάτωση από την Θράκη για τον Θοδωρή Ζαγοράκη

Η έδρα των ευρωεκλογών που άλλαξε τρία χέρια και δύο κόμματα μέσα σε δύο 24ωρα τελικά καταλήγει στον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Στο 97,50% της ενσωμάτωσης ο ιστορικός αρχηγός της Εθνικής Ομάδας της ΝΔ και ευρωβουλευτής της ΝΔ, παίρνει 110.500 ψήφους και δείχνει να επανεκλέγεται στην Ευρωβουλή.

Αρχικά η έδρα είχε δοθεί στο ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και συγκεκριμένα στην παλιά πρωταθλήτρια και παγκόσμια ρεκοργούμαν του ακοντισμού Σοφία Σακοράφα. Όσο όμως περνούσε η ώρα το κόμμα Βαρουφάκη έχανε το όριο για να μπει στην ευρωβουλή και τελικά η έδρα πέρασε κάπου στις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης στη ΝΔ.

Εκείνος που φαινόταν να γίνεται ευρωβουλευτής ήταν ο Γιώργος Αμυράς. Όμως, όσο εξελισσόταν η καταμέτρηση των ψήφων και ενσωματώνονταν οι σταυροί προτίμησης ο Θοδωρής Ζαγοράκης, μείωνε την διαφορά και από τους χίλιους και σταυρούς που ήταν η απόσταση ανάμεσα στους δυο, τελικά ο Ζαγοράκης έβαλε γκολ στις καθυστερήσεις και πήρε την έδρα μέσα από τα χέρια του Γιώργου Αμυρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ενσωμάτωση υπήρχαν πολλά τμήματα από την Θράκη και γενικά τη Βόρεια Ελλάδα που άλλαξαν το αποτέλεσμα, αφού είχε καθυστερήσει να γίνει η μετάδοση στο υπουργείο Εσωτερικών και όταν προστέθηκε, είχε ως αποτέλεσμα αφενός να πέσει κι άλλο το ποσοστό του Βαρουφάκη που είναι συγκριτικά χαμηλό στην περιοχή, αφετέρου να προσπεράσει ο Ζαγοράκης τον Αμυρά που δεν είχε αντίστοιχη αποδοχή στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εκλογών από το υπουργείο Εσωτερικών, η ΝΔ έχει πλέον 8 έδρες με την 8η να την καταλαμβάνει ο Ζαγοράκης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 6 έδρες, από 2 έδρες έχουν το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή και μια έδρα η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.