Προδιαγραφές IAAF για… κλάματα στη νέα διαγράμμιση των διαδρόμων του «Φώτης Κοσμάς»

«Ολοκληρώθηκε από εξειδικευμένο συνεργείο η διαγράμμιση του ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου “Φώτης Κοσμάς” σύμφωνα με τις προδιαγραφές της IAAF».

Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης που συνοδεύεται και από τις σχετικές φωτογραφίες. Και ναι μεν η οποιαδήποτε παρέμβαση βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών είναι θεμιτή και επικροτέα, το να λέγεται ότι πλέον η διαγράμμιση είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της IAAF είναι ανακρίβεια.

Η IAAF ξεκάθαρα ορίζει ότι οφείλουν να υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ διάδρομοι και όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες, δυστυχώς στο στάδιο “Φώτης Κοσμάς” υπάρχουν έξι. Με έξι διαδρόμους πληρούνται οι προδιαγραφές της IAAF για τον κλειστό στίβο και μόνο ως κλειστό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το «Φώτης Κοσμάς».

Βέβαια όπως προκύπτει από τη μια φωτογραφία, έχουν δημιουργηθεί οκτώ διάδρομοι (ωστε τουλάχιστον να μπορούν να διεξαχθούν 100 μέτρα) σε μια από τις δύο ευθειες, αλλά αυτό έχει γίνει στην απέναντι πλευρά, εκεί που βρίσκεται η μικρή κερκίδα και όχι σε αυτήν που βρίσκεται μπροστά στον κύριο όγκο των πιθανών θεατών ενός αγώνα.

Όπως προαναφέρθηκε, για να μην υπάρξει παρεξήγηση, θεμιτό να γίνονται παρεμβάσεις για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, έστω και ελάχιστες ημέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές, αλλά μην φτάνουμε να υποστηρίζουμε ότι έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού η νέα διαγράμμιση.

Κατά τα άλλα, η ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι «επόμενες παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση ειναι η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ, η τοποθέτηση αυτόματου συστήματος ποτίσματος και η αντικατάσταση μέρους των κεγκλιδωμάτων».

Η εικόνα ίσως περιέχει: γήπεδο μπάσκετ
Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάνουν σπορ, γήπεδο μπάσκετ, στάδιο και υπαίθριες δραστηριότητες