Κατάντια! Μόλις 851 άτομα η προσέλευση στο «ματς της χρονιάς» για την Ξάνθη στα Πηγάδια!!!

Η Ξάνθη έπαιζε μια κατηγορία το βράδυ της Κυριακής, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και θα περίμενε κανείς να υπάρχει ξεσηκωμός στον κόσμο της. Αμ δε!

Σύμφωνα με την επίσημη εκκαθάριση, μόλις 851 άτομα βρέθηκαν στο γήπεδο. Μάλιστα, εξαιτίας αυτής της χαμηλής προσέλευσης, ο μέσος όρος των εισιτηρίων της Ξάνθης έπεσε κάτω από τα 1.500 ανά αγώνα. Ήταν στα 1.536 πριν από αυτό το ματς, πλέον κλειδώνει στα 1.490 με την ολοκλήρωση των εντός έδρας υποχρεώσεων του ΑΟΞ.

Ασφαλώς στην αρνητική εικόνα της τελευταίας αγωνιστικής μεγάλο ρόλο έπαιξε η αποχή των XanthiFans, αν και μέσα στο πλήθος υπήρξαν κάποιοι που προσπάθησαν να το οργανώσουν με συνθήματα, αν και χωρίς διακριτικά του κορυφαίου συνδέσμου οπαδών της ομάδας. Αλλά η απουσία του κόσμου είναι ένα γενικότερο φαινόμενο.

Αν μάλιστα αφαιρέσει κανείς τα 6.558 εισιτήρια που κόπηκαν στο ματς με τον ΠΑΟΚ, όταν σχεδόν το γήπεδο δόθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε μικρή Τούμπα, τότε η Ξάνθη είχε μέσο όρο εισιτηρίων στους υπόλοιπους 14 εντός έδρας αγώνες της 1.128 εισιτήρια, δίνοντάς της την τρίτη θέση από το… τέλος.

Χειρότερη προσέλευση κόσμου έχουν μόνον ο Ατρόμητος Περιστερίου και ο Απόλλων Σμύρνης, αρκετά κάτω από τα 1.000 εισιτήρια ανά αγώνα. Τελικά η Ξάνθη χάρη και στα εισιτήρια του ματς με τον ΠΑΟΚ θα βρεθεί τέταρτη από το τέλος, αλλά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.500 θεατών ανά εντός έδρας αγώνα της.

Από εκεί και πέρα, σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στα Πηγάδια τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων κινήθηκαν στις 3.500 ευρώ. Κάπου 100.000 λιγότερα σε σχέση με εκείνα που έβγαλε η ΠΑΕ μόνο από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ…