ΕΠΣ Ξάνθης: «Είμαστε έντιμοι αλλά όχι βλάκες»! Έξαλλοι οι παίκτες της Ασπίδας, έβγαλαν σκληρή ανακοίνωση μετά… video

Σκληρή ανακοίνωση για τα γεγονότα του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης και τις έντονες διαμαρτυρίες που έχουν από την διαιτησία του σπουδαίου αγώνα εξέδωσαν οι ποδοσφαιριστές της Ασπίδας Ξάνθης.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται μάλιστα από βίντεο με τους Ασπιδαίους να προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν πόσο αδικημένοι αισθάνονται. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Είμαστε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Δουλεύουμε, σπουδάζουμε, έχουμε οικογένειες, υποχρεώσεις και προβλήματα όπως όλος ο κόσμος. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο και καθημερινά ξεκλέβουμε χρόνο για να ασχοληθούμε μ’ αυτό. Αποδείξαμε σε όλους ότι η αγάπη για την ομάδα μας ξεπερνάει τα οικονομικά και τα διάφορα άλλα συμφέροντα. Αναλαμβάνουμε καθημερινά τις ευθύνες μας, απέναντι σε κάθε υποχρέωση που προκύπτει προκειμένου να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που μας ευχαριστεί και ομορφαίνει την καθημερινότητά μας. Δεν έχουμε όμως μόνο υποχρεώσεις, έχουμε και δικαιώματα. Έχουμε το δικαίωμα της ίσης και της δίκαιης μεταχείρισης. Έχουμε το δικαίωμα να διεκδικούμε το μερίδιο μας στη γιορτή, στη χαρά, στη νίκη και στην επιτυχία. Και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μας στερεί τα δικαιώματά μας. 
Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για μας. Κανένας μας δεν αποποιείται το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Στο φετινό πρωτάθλημα ζήσαμε πολλά, είδαμε πολλά, αντέξαμε πολλά και μάθαμε πολλά. Ζήσαμε όλες τις στιγμές, καλές και άσχημες , κυρίως άσχημες, αλλά τερματίσαμε ενωμένοι και πιο δυνατοί. Είδαμε αντιπάλους καταπληκτικούς. Είδαμε αυτά που δικαιούμασταν, να μας τα κλέβουν επιδεικτικά, οι ‘ έμπειροι’ και οι ‘καριερίστες’. Ζήσαμε την αδικία σε κάθε της μορφή. Μάθαμε ότι οι αγώνες δεν κερδίζονται στο γήπεδο. Κάποιοι γελούν με την αφέλειά μας, εμείς γελάμε με την κατάντια τους.. 
Και φτάσαμε στο τέλος . Στον τελικό Κυπέλλου του νομού μας, τον σπουδαιότερο αγώνα για κάθε ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Ήρθε η στιγμή να συμμετέχουμε σε μια γιορτή. Στην πόλη μας, στο ‘σπίτι’ μας, εδώ που είμαστε όλοι ίσοι και όλοι παιδιά της ίδιας οικογένειας. Μπήκαμε με περηφάνια στο γήπεδο όπως αρμόζει στην ιστορική Ασπίδα που φοράμε στο στήθος μας, και στον ιστορικό Ορφέα ως αντίπαλο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα διαπιστώσαμε ότι ούτε στο σπίτι μας είμαστε ίσοι.. Ένας αγώνας παίζεται με κανόνες. Για να κριθεί δίκαια πρέπει οι κανόνες να ισχύουν και να εφαρμόζονται και για τις δύο ομάδες. Στο 17ο λεπτό του αγώνα ο πιο έμπειρος αμυντικός μας, βλέπει αβίαστα την κίτρινη κάρτα σε φάουλ που δίκαια καταλογίζεται. Στο 25ο λεπτό του αγώνα, ο αντίπαλος τερματοφύλακας εντός της περιοχής του, απωθεί παίκτη της ομάδας μας κρατώντας την μπάλα στα χέρια του και στην συνέχεια τον κλωτσάει εσκεμμένα. Το είδαν όλοι εκτός από τους διαιτητές . Στο 42ο λεπτό η ομάδα μας πετυχαίνει ένα πεντακάθαρο γκολ, χωρίς καμία παράβαση, που ακυρώνεται άδικα ως offside, καθώς τότε είδαν όλοι οι διαιτητές. Τελικά η όρασή τους λειτουργούσε με συγκεκριμένα ερεθίσματα. Δεν θα αναφερθούμε σε άλλα, αυτά είναι αρκετά για να καταλάβει κάποιος ποιος ανέδειξε τον Κυπελλούχο 2019.
Δεν έχουμε ανάγκη από καμία δικαιολογία. Είμαστε αρκετά έντιμοι, για να παραδεχτούμε οποιοδήποτε δίκαιο εις βάρος μας αποτέλεσμα. Είμαστε όμως έξαλλοι γιατί αυτό το εις βάρος μας αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τους διαιτητές του αγώνα. Είμαστε έξαλλοι γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο την αδικία. Τα λάθη, τις δικαιολογίες, την ανικανότητα , τον εμπαιγμό. Με τη δύναμη της εξουσίας. Φτάνει. Είμαστε έντιμοι αλλά δεν είμαστε βλάκες. Όποιος μπορεί, και έχει τις ικανότητες να διαχειριστεί έναν τέτοιο αγώνα ας το κάνει. Όποιος δεν μπορεί , ας καθίσει στην κερκίδα. Είναι ντροπή η ματαιοδοξία του καθενός να καθορίζει το αποτέλεσμα ενός αγώνα που στην έναρξή του ακούγεται ο Εθνικός ύμνος και γίνεται η έπαρση της σημαίας μας. Σε έναν αγώνα που καλέσατε τα παιδάκια όλων των ακαδημιών να παραβρεθούν, για να δουν ότι ο τερματοφύλακας μπορεί να κλωτσάει τον αντίπαλο χωρίς να τιμωρείται. Η ευθύνη βαραίνει εξίσου κάθε διοργανωτή. Η σπουδαιότητα αυτού του αγώνα είναι τα 90 λεπτά της διάρκειάς του. Και αυτά πρέπει να διασφαλίζετε με κάθε τρόπο. Αυτά είναι η γιορτή. Και αυτά γράφουν την ποδοσφαιρική ιστορία! Εκεί κρίνεται η ικανότητά σας. Όχι στα πριν και στα μετά. Την αποτυχία που άδικα χρεωθήκαμε σ’ αυτά τα 90 λεπτά να την προσθέσετε όλοι σας.. στις καριέρες σας . Μαζί με τη δική σας αποτυχία που συνεχίζεται ακόμη.. καθώς σφυρίζετε αδιάφορα. 
Εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο επειδή το αγαπάμε, είναι η τρέλα μας, η διέξοδός μας, η διασκέδασή μας.. Σπάσαμε πόδια, και χέρια και κεφάλια και υποφέραμε και χάσαμε μαθήματα και παραλίγο τις δουλειές μας, αλλά αξίζει τον κόπο, για μια τέτοια στιγμή, για μια τέτοια γιορτή, για έναν τέτοιο αντίπαλο, για ένα γκολ , για την ιστορία της ομάδας μας.. Αν ήμασταν ευθυνόφοβοι θα λακίζαμε πριν από μήνες. Εσείς όμως είστε. Γιατί κανένας δεν παίρνει την ευθύνη της απάντησης που μας οφείλετε. Ποιοί νομίζετε ότι είστε? Κανένας τίτλος και καμιά μορφή εξουσίας δεν σας δίνει το δικαίωμα να διεκπεραιώνετε θεσμούς, αγώνες, πρωταθλήματα και κύπελλα ανεύθυνα, κακόβουλα και χωρίς σεβασμό στους κανονισμούς και σ’ εμάς. Όλους εμάς τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.
Οι πρωταθλητές και οι κυπελλούχοι, αναδεικνύονται βάσει συγκεκριμένης διαδικασίας, όχι βάσει προτίμησης.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ