LIVE από τα Πηγάδια ο «τελικός παραμονής» ΑΟ Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης και η υπόλοιπη 29η αγωνιστική της Super League

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη στο παιχνίδι δίχως αύριο της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής της Super League, με έμφαση φυσικά στη μάχη της παραμονής.

Kαλησπέρα, από αυτήν την ανάρτηση θα μπορείτε να πληροφορηθείτε για την εξέλιξη στον αγωνα Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης αλλά και την εξέλιξη στα υπολοιπα ματς της 29η αγωνιστικής της Super League.

Ωρα 17:35 Η Ξάνθη μαζι με τον υποβιβασμένο Απόλλωνα είναι οι χειρότερες ομάδες στο β’ γύρο.

Ωρα 17:39 Ο ΑΟΞ έχει φτάσει τους 12 αγώνες χωρίς νίκη και αυτοί είναι πολλοί, με αποτέλεσμα η απόσταση από την 13η θέση των μπαράζ παραμονής να είναι μόλις ένας βαθμός και από την 14η του απευθείας υποβιβασμού δύο.

Ωρα 17:43 Με δεδομένο ότι έχει το τελευταίο της παιχνίδι με τον Άρη εκτός έδρας, αυτή επίσκεψη του Απόλλωνα στην Ξάνθη γίνεται την καλύτερη χρονική στιγμή για να πάρει η ομάδα της Θράκης ένα υπέρ-απαραίτητο τρίποντο.

Ωρα 17:47 Τον Δεκέμβριο ο ΑΟΞ ήταν η πρώτη ομάδα που κατάφερε να νικήσει ο Απόλλων Σμύρνης με το γκολ του Τομάς στο 59′ που είναι και μεταγραφικός στόχος των Θρακιωτών.

Ωρα 17:53 Η Ξάνθη έχει την πέμπτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα δεν την βοηθά πολύ ως τώρα, παρά μόνο σε κάποιες ισοπαλίες, από τις 11 που έχει συνολικά, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Βλέπετε, έχει και από τις χειρότερες επιθέσεις αφού η πτώση στην απόδοση του Γεντρισεκ δημιούργησε αφλογιστία στην επίτευξη του γκολ.

Ωρα 17:57 Ο Απόλλων έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία, αφού στις 10 Μαρτίου πήρε τον 10ο και τελευταίο βαθμό, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηρακλειο, βαθμούς που ωστόσο ίσως στοιχήσουν στους Κρητικούς.

Ωρα 18:01 Πάντως στα δύο τελευταία άφησε τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό στην αγωνία, αφού μπορεί να δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι το τέλος όμως έμεινε σε αυτό το αβέβαιο 1-0.

Ωρα 18:05 Λιγότερο από μια ώρα πλέον για την έναρξη της αγωνιστικής.

Ωρα 18:09 Η Ξάνθη έχει κερδίσει και τα επτά τελευταία ματς που υποδέχτηκε τον Απόλλωνα. Η αθηναϊκή ομάδα δεν έχει νικήσει ποτέ στην Ξάνθη, ενώ για τελευταία φορά έφυγε με βαθμό από εκεί τον Οκτώβρη του 1994, αφού ισοφάρισε δύο φορές την δεύτερη στο 89′ με κεφαλιά του Ντέμη Νικολαϊδη.

Ωρα 18:14 Το εντυπωσιακό στην ιστορία των δύο ομάδων είναι ότι σε 29 αγώνες τους 24 τους έχει κερδίσει ο εκάστοτε γηπεδούχος. Υπάρχουν ακόμα τέσσερις ισοπαλίες και ένα «διπλό» της Ξάνθης.

Ωρα 18:19 Ο Ράσταβατς για αυτόν τον τελικό δεν ανακοίνωσε αποστολή και έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, αφού την περασμένη εβδομάδα όρισε τους πάντες που ήταν τιμωρημένοι να εκτίσουν την ποινή τους στο Καραϊσκάκη. Απόντες, πάντως, για τον Σέρβο προπονητή είναι οι Ντε Λούκας, Φασίδης και Φλίσκας.

Ωρα 18:22 Σε λίγο θα έχουμε συνθέσεις όπως και για τον Απόλλωνα, που ανέβηκε με λεωφορείο στην Ξάνθη, καθώς υπήρξε πρόβλημα με την απευθείας πτήση και συγκεκριμένα έλλειψη εισιτηρίων ένεκα του ότι μπαίνουμε πλέον στην εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Ωρα 18:25 Ο Βελέντζας έχει εκτός πλάνων τον τραυματία Κύργια, τους Ναζλίδη, Ελ Χέλβε και Οριουέλα, όπως και τον τιμωρημένο Αγρόδημο. Πάντως η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα κανονικά με αεροπλάνο.

Ωρα 18:29 Διαιτητής της αναμέτρησης ο Πειραιώτης Τσαμούρης, με βοηθούς τους Φιλο από τη Βοιωτία και Βασιλόπουλο από τον Έβρο. Ο ορισμός Πειραιώτη διαιτητή έχει προκαλέσει σχόλια, δεδομένης της κόντρας αυτήν την περίοδο του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, που φάνηκε και από την συμμαχία που είχε η ομάδα του Πειραιά με την ΑΕΚ στην εκλογή του νέου προέδρου της Super League.

Ωρα 18:33 Υπέρ του Μηνά Λυσάνδρου ψήφισε και ο Απόλλων Σμύρνης ενώ στο μπλοκ του ΠΑΟΚ υπέρ Γκαγκάτση τάχθηκε η Ξάνθη, δημιουργώντας ένα ακόμα παρασκηνιακό στοιχείο που δημιουργεί ένταση ενόψει της βραδινής αναμέτρησης.

Ωρα 18:37 Με ενδιαφέρον αναμένεται τι θα γίνει με τον κόσμο, αν θα πάει στο γήπεδο ή όχι. Οι οργανωμένοι των XanthiFans επιμένουν στην αποχή τους μέχρι το τέλος της σεζόν μετά από όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ – και αυτό θα είναι το τελευταίο ματς στα Πηγάδια αν δεν χρειαστεί μπαράζ.

Ωρα 18:41 Μάλιστα το παιχνίδι Ξάνθης – Απόλλωνα θα είναι το μοναδικό που δεν θα έχει και κάλυψη από την τηλεόραση σε απευθείας μετάδοση, αφού η ΕΡΤ προτίμησε να δείξει τους πιο εμπορικούς Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη και έβαλε στο ERT Play, δηλαδή στο ίντερνετ, τον αγώνα της Ξάνθης.

Ώρα 18:46 Πάμε τώρα και στις συνθέσεις των δύο ομάδων στο σημερινό παιχνίδι.

Ώρα 18:48 Για την Ξάνθη ξεκινούν οι: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Αλμέιδα, Καμαρά, Καντά, Τζουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Μπαριέντος, Κάστρο.

Ώρα 18:50 Από την άλλη για τον Απόλλωνα ξεκινούν οι: Αστράς, Κοντόες, Βαφέας, Ναδάλες, Ακόστα, Γαρουφαλιάς, Στάθης, Ρώσση, Ντούρσο, Ριβέρο, Βάρκας.

Ώρα 18:51 Στον πάγκο για την Ξάνθη οι: Γκαραβέλης, Ντίρεσταμ, Κοβάσεβιτς, Θυμιάνης, Σιλά, Μπρίτο, Ντε Αμορίμ.

Ώρα 18:52 Από την άλλη για τον Απόλλωνα βρίσκονται στον πάγκο οι: Χουάντερσον, Γκίνο, Μπεντινέλι, Ντεφεντερίκο, Οικονομόπουλος, Ζερβόπουλος, Κοντογιαννόπουλος.

Ώρα 18:55 Αυτή τη στιγμή η είσημη είσοδος των παικτών των δύο ομάδων και της διαιτητικής τριπλέτας στο γήπεδο.

Ώρα 18:58 Περιμένει ο ρέφερι να πάει ακριβώς 7 η ώρα για να ξεκινήσει το παιχνίδι μαζί με όλα τα υπόλοιπα ματς.

1′ Σέντρα στο παιχνίδι, πρώτο σφύριγμα από τον κ. Τσαμούρη!

5‘ Συμπληρώθηκε το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, χωρίς κάποια σημαντική φάση.

6′ Σε χαμηλά επίπεδα η προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο των Πηγαδίων, με μια πρόβλεψη περί τους 700-800 φίλαθλους βρίσκονται στις εξέδρες, αν και η προσέλευση συνεχίζεται κανονικά ακόμα και τώρα.

8′ Καλή ευκαιρία για την Ξάνθη, ο Καντά έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της περιοχής, σούταρε, αλλά άργησε λίγο με αποτέλεσμα η μπάλα να κοντράρει σε πόδια αμυντικών και να απομακρυνθεί.

11′ Ευκαιρία τώρα και για τον Απόλλωνα, κεφαλιά του Βάρκα, άουτ η μπάλα.

13′ Απέχουν και σήμερα από το γήπεδο οι Xanthifans, ακούγονται περιστασιακά φωνές, αλλά από κάποιους μεμονωμένους και από ικρά παιδιά των ακαδημιών που είναι στο γήπεδο.

15′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για την ΑΟΞάρα!! Λάθος του Βαφέα, προσπάθησε με προβολή να διώξει, αλλά τελικά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. ΑΟ Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης 1-0!

18′ Έχει ανοίξει το σκορ και στα άλλα δύο παιχνίδια που ενδιαφέρουν την Ξάνθη. Ο Πανιώνιος προηγείται του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, όπως και ο ΟΦΗ του Αστέρα Τρίπολης με το ίδιο σκορ.

20′ Πολύ καλή φάση για την Ξάνθη, ο Τζουρίτσκοβιτς εκτέλεσε ένα φάουλ από καλό σημείο, απευθείας, αλλά η μπάλα έφυγε για λίγο άουτ.

22′ Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα αποτελέσματα των αγώνων, η Ξάνθη παραμένει 11η, αλλά σε ισοβαθμία με την Λάρισα στους 32 βαθμούς. Από κάτω της βρίσκεται πλέον ο ΟΦΗ με 31 βαθμούς που φεύγει και από τη θέση του μπαράζ, αφού εκεί πάει πλέον ο Αστέρας που μένει στους 29 βαθμούς.

24′ Με 0-1 προηγείται και ο Άρης στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού.

26′ Γκολ η Λάρισα, προηγείται επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. 10. Λάρισα (34 βαθμούς) 11. Ξάνθη (32 βαθμούς) 12. ΟΦΗ (31 βαθμούς) 13. Αστέρας Τρίπολης (29 βαθμούς – μπαράζ παραμονής) 14. ΠΑΣ Γιάννινα (27 βαθμούς – υποβιβάζεται)

31′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, ο Ακόστα σε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, πλασάρει, αλλά ο «Άγιος» Ζίβκοβιτς αποκρούει με τα πόδια και κρατάει το 1-0!

32′ Φωνές από τον Πανόπουλο, που βρίσκεται στο γήπεδο για την αδράνεια των παικτών της Ξάνθης στην προηγούμενη φάση.

36′ Εκτός γηπέδου ο Ματίας Κάστρο, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες μετά απόένα χτύπημα που έχει στο κεφάλι σε μια μονομαχία με αντίπαλο αμυντικό.

40′ Καλή κεφαλιά του Ριβέρο και ευκαιρία για τον Απόλλωνα, αλλά άουτ η μπάλα.

44′ Καλό δυνατό σουτ του Δήμου Μπαξεβανίδη αό μακριά, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

45′ Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων!

45+2′ Τέλος του πρώτου ημιχρόνου στα Πηγάδια, με την Ξάνθη να προηγείται! Αποτέλεσμα πρώτου μέρους: ΑΟ Ξάνθη – Απόλλωνα Σμύρνης 1-0!

Ώρα 20:03 Όλα έτοιμα για την έναρξη του δεύτερου μέρους!

46′ Ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο στα Πηγάδια! Πρώτη αλλαγή για την Ξάνθη, ο Αλεξάνταρ Κοβάσεβιτς παίρνει τη θέση ου Σοφιάν Καντά.

53′ Τεράστια διπλή ευκαιρία για την Ξάνθη με τον Αστρά να αποκρούει εις διπλούν τα σουτ του Πέταρ Τζουρίτσκοβιτς και να κρατά το 1-0!

56′ Νέα καλή ευκαιρία, αλλά πρόλαβε οριακά τον Κάστρο και πάλι ο Αστράς.

57′ Στο μεταξύ ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τρία τα τέρματά του απέναντι στον Λεβαδειακό και ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε τον Πανιώνιοσε 1-1!

62′ Ισοφαρίζει και ο Αστέρας Τρίπολης στην Κρήτη. Αλλάζει εντελώς η βαθμολογία στη ζώνη του υποβιβασμού. 10. Λάρισα (34 βαθμούς) 11. Ξάνθη (32 βαθμούς) 12. Αστέρας Τρίπολης (30 βαθμούς) 13. ΟΦΗ (29 βαθμούς – μπαράζ παραμονής ) 14. ΠΑΣ Γιάννινα (27 βαθμούς – υποβιβάζεται)

65′ Αλλαγή για τον ΑΠόλλωνα, στη θέση του Ρώσση μπαίνει ο Μπεντινέλι.

67′ Ξαναμπαίνει μπροστά στο σκορ ο Πανιώνιος επί του ΠΑΣ, 2-1 το σκορ.

69′ Καλή ευκαιρία με τον Αλμέιδα να κάνει ένα μονοκόματο σουτ μετά από μια εκτέλεση κόρνερ του Τζουρίτσκοβιτς, αλλά τη μπάλα να φεύγει άουτ.

75′ Μπήκαμε στο τελευταίο 25λεπτο της αναμέτρησης, με την Ξάνθη να παραμένει μπροστά στο σκορ.

77′ Δεύτερη αλλαγή για τον Απόλλωνα, στη θέση Βάρκα μπαίνει στο ματς ο Ντεφεντερίκο.

78′ Καλή ευκαιρία για το 2-0 για την Ξάνθη, σουτ του Κοβάσεβιτς από δεξιά, στην εξωτερική πλευρά των δικτύων η μπάλα.

80′ Νέα τεράστια ευκαιρία για την Ξάνθη, σουτ του Μπαριέντος αυτή τη φορά, και πάλι στην εξωτερική πλευρά των δικτύων η μπάλα.

82′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για την Ξάνθη!! Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοβάσεβιτς, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Έρικ Γέντρισεκ, που από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αστρά. ΑΟ Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης 2-0!

84′ Τρίτη αλλαγή για τον Απόλλωνα, με τον Οικονομόπουλο να παίρνει τη θέση του Ακόστα.

86′ Δεύτερη αλλαγή για την Ξάνθη, ο Πέταρ Τζουρίτσκοβιτς δίνει τη θέση του στον Σαλιμό Σιλά.

90′ Η μεχρι στιγμης βαθμολογια

10. Λάρισα 34

11.Ξάνθη 32

12Αστέρας Τρίπολης 30

13. ΟΦΗ 29 – μπαράζ παραμονής

14.ΠΑΣ Γιάννινα 27 – υποβιβάζεται

90+3 Τέλος αγώνα. Η Ξανθη και την επόμενη σεζόν στην Super League. Τελικό αποτέλεσμα ΑΟ Ξάνθη- Απόλλων Σμύρνης 2-0