Ο παίκτης που έχει αγωνιστεί στα παρκέ της Θράκης και συμμετείχε στο επεισοδιακό ματς που έληξε με το σκορ-ρεκόρ 197-116!!!

Αναμφίβολα το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στη μπασκετική κοινότητα τις τελευταίες ώρες αποτελεί η επικράτηση του Ιωνικού Νικαίας επί του Εθνικού Πειραιώς για την Α2 Ανδρών.

Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο για τη νίκη όσο για το γεγονός πως ο Ιωνικός σημείωσε 197 πόντους σε ένα παιχνίδι με τεράστια ένταση και πολλές μονομαχίες, στο οποίο και η αντίπαλος ομάδα είχε τριψήφιο αριθμό πόντων (116 για την ακρίβεια).

Θύμα του Ιωνικού ήταν ο πρώην αθλητής του ΓΑΣ Κομοτηνή και γιος του παλαίμαχου αθλητή του Ολυμπιακού Κίμωνα, Τάσος Κοκορόγιαννης. Ο αθλητής του Εθνικού που φέτος πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν παρά την αρνητική πορεία της ομάδας του, ξεχώρισε για το ήθος του.

Μάλιστα, ακόμα και σε αυτή τη βαριά ήττα, όπως μαρτυρά και η φωτογραφία, λειτούργησε “πυροσβεστικά” προκειμένου να αποφευχθούν οι εντάσεις στο ημίχρονο της αναμέτρησης. Στον συγκεκριμένο αγώνα έλαβε μέρος για 18 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα σημειώνοντας 8 πόντους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 197-116 συνιστά τη μεγαλύτερη επίδοση όλων των εποχών που έχει καταγραφεί ποτέ στο ελληνικό μπάσκετ. Η αναμέτρηση ήταν στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, σε έναν αγώνα που συνολικά σημειώθηκαν 313 πόντοι!

Για 3 πόντους δεν πέτυχαν… διακοσάρα οι Νικαιώτες, που τυγχάνουν στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διέλυσαν έτσθ τους Πειραιώτες με +81 πόντους! Ο Ιωνικός «έσπασε» ένα δικό του ρεκόρ, καθώς τη σεζόν 2009-10 είχε επικρατήσει με 172-45 της Χαλκίδας, ενώ η επόμενη καλύτερη επιθετική επίδοση ανήκει στον Ηρακλή από τη σεζόν 1971-72 (170-92).