ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Πρεμιέρα στην τελική φάση με το αριστερό για τον Εθνικό, έχασε εκτός από τον ΓΣ Σερρών

Πρεμιέρα με το αριστερό για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Στο κατάμεστο κλειστό της Ομόνοιας στις Σέρρες η ομάδα του κόουτς Τελούδη ηττήθηκε από τον Γυμναστικό Σύλλογο Σερρών με 74-58, υποκύπτωντας σχετικά εύκολα στην ανωτερότητα των γηπεδούχων.

Οι Σερραίοι με κορυφαίο τον Ασημάκη που είχε ήδη 12 πόντους στο 8′ και με καλή κυκλοφορία της μπάλας εξασφάλισαν διψήφια διαφορά ήδη από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ στο δεύτερο με αστοχία των Εβριτών στα μακρινά σουτ, που αποτελούσαν τον μόνο τρόπο διάσπασης της άμυνας των γηπεδούχων, η διαφορά έφτασε στους 19 πόντους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως καταγράφει το serressport, στο πρώτο ημιχρονο ο Εθνικός είχε πετύχει 7 τρίποντα και μόλις 2 δίποντα.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τις δυο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες από την περιφέρεια. Οι “πράσινοι”, όμως έλεγχαν απόλυτα την αναμέτρηση. Στην τελευταία περίοδο ο Εθνικός προσπάθησε πολύ για την ολική επαναφορά πιέζοντας σε όλο το γήπεδο, αλλά ο Γυμναστικός διαχειρίστηκε άψογα την κατάσταση και έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα με χαρακτηριστική ευκολία.

Κορυφαίος των νικητών ο Ασημάκης με 28 πόντους, με τους Χατζή και Ντινούδη να βοηθούν σημαντικά σε πολλούς τομείς. Ο Φωτιάδης με 14πόντους ξεχώρισε από τους φιλοξενούμενους, που σύμφωνα με την εκτίμηση του Θοδωρή Δαλαγκόζη στο serressport «δείχνουν η πιο αδύναμη ομάδα της τετράδας».

Διαιτητές: Ζαχαριάδης-Λάλλα
Τα δεκάλεπτα: 22-11, 44-25 (ημιχρονο), 54-38, 74-58 (τελικό αποτέλεσμα).

Γ.Σ ΣΕΡΡΕΣ (Μπουτάκογλου): Ασημάκης 28(12ρ.),Γιαβρόπουλος 3,Ιωαννίδης 4,Καρακώστας 6,Λαδιάς 6(2), Ντίκογλου 2,Ντινούδης 11(1),Σκαλιστής,Χατζής 14(1).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Τελούδης): Σιταρίδης 8(2),Θεολογίδης 8(2),Σισίου 4(1),Φωτιάδης 14(4),Παπαδούδης 9, Τσάγιας 2,Γεροκώστας 2,Πασσιάς 4(1),Κανάκης 7.