Τα εγκώμια Κετσιεμενίδη για Δερμιτζάκη, τα παράπονα από τον κόσμο του Νέστου και οι σαρδέλες που… «δεν γίνονται τσιπούρες»

Την αποτίμηση της χρονιάς έκανε ο ξανθιώτης προπονητής του Νέστου Κυριάκος Κετσιεμενίδης με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της καβαλιώτικης Πρωινής ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα με τα μπαράζ για την ομάδα του.

«Για μας ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Βέβαια μένει η πικρή γεύση αφού φτάσαμε στην πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό.  Για μας το ταξίδι ήταν πολύ όμορφο. Σε 26 αγώνες είχαμε 20 νίκες, 5 ισοπαλίες και μια 1 ήττα. Είχαμε πολλές εβδομάδες με χαρές», είπε αρχικά ο προπονητής του Νέστου.

Παράλληλα διευκρίνισε: «Η ομάδα ξεκίνησε με άλλους στόχους. Τον Αύγουστο δεν είχαμε διοίκηση ενώ όταν πήγα εγώ είχαμε 6 δελτία και ψάχναμε να βρούμε παίκτες για να πλαισιώσουμε την ομάδα. Μας βγήκανε οι μεταγραφές ενώ πληρώσαμε πάρα πολύ τους τραυματισμούς. Ο Καθάριος και ο Φ. Τσαμπέγια ήταν μεγάλες απώλειες για την ομάδα.  Επίσης ο Κουντού προς το τέλος του πρωταθλήματος. Βιώσαμε δύσκολες καταστάσεις.  Επίσης έφυγε ο Νύκταρης που ήταν βασικός». 

Για τον Κυριάκο Κετσιεμενίδη το εισιτήριο είναι θετικό: «Σηκώσαμε ψηλά τη σημαία του Νέστου ενώ πέρσι η ομάδα μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές πάλευε να σωθεί. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Έχουμε  παιδιά στην ομάδα με προσωπικότητα. Παλεύαμε μ’ ένα θηρίο γιατί η Καβάλα ζούσε μόνο για την άνοδο. Ανέπνεε μόνο γι’ αυτό το πράγμα.    Εμείς κάναμε ένα ταξίδι και όπου πάει. Η Καβάλα ήταν 4 βαθμούς πίσω και την κρατήσανε σε υψηλό επίπεδο, ο Παύλος Δερμιτζάκης που είναι εξαίρετος άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής τον οποίο σέβομαι και αγαπάω άλλα και η διοίκηση της ομάδας που κράτησε τους πάντες συσπειρωμένους. Εγώ εύχομαι την Καβάλα να πάει ακόμη ψηλότερα. Το λέω αυτό μέσα από την καρδιά μου. Είναι μικρή η κατηγορία που ανεβαίνει η Καβάλα για τα δεδομένα της ιστορίας της. Εύχομαι ο Παύλος(Δερμιτζάκης) να την οδηγήσει ακόμη πιο ψηλά. Να πάει στα μεγάλα σαλόνια».

Σε σχέση με την συνέχεια του Νέστου, ανέφερε: «Εμείς πλέον έχουμε τα μπαράζ μπροστά μας. Στόχος ο δικός μου είναι να έχω την ομάδα ανταγωνιστική και σε υψηλά επίπεδα.  Ξέρουμε τις ομάδες που θα παίξουμε. Είναι εύκολο να πάρω πληροφορίες από αυτές τις ομάδες.  Δεν είναι της ώρας».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ψυχικά αποθέματα να πάρει την άνοδο στα μπαράζ ο Νέστος, ανέφερε: «Δεν είναι αποτυχημένη χρονιά. Γιατί να μην έχει; Πρέπει να συσπειρωθεί η ομάδα. Αυτά τα παιχνίδια είναι ένα έξτρα κίνητρο για την ομάδα. Ολοι οι ποδοσφαιριστές που θέλουνε να κάνουνε το κάτι παραπάνω, ζούνε για τέτοια παιχνίδια. Η ομάδα θα σταθεί. Αυτό είναι το σίγουρο».

Σε ερώτηση αν για τον Κυριάκο Κετσιεμενίδη ήταν φέτος ένα διαφορετικό ταξίδι σε σχέση με τον περσινό στον Αρη Αβάτου, ο Ξανθιώτης κόουτς απάντησε: «Με διαφορετικό ρόστερ η κάθε ομάδα. Τον προπονητή τον κάνουν οι ποδοσφαιριστές.  Δεν γίνονται οι σαρδέλες… τσιπούρες. Για μένα ήταν κάτι το πολύ καλό. Υπάρχει η πίκρα αλλά εγώ θα συνεχίσω να ζω αυτό το ταξίδι μέχρι να τελειώσει η αγωνιστική περίοδος με τους ποδοσφαιριστές. Εχω πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, πολύ καλά παιδιά. Η υγεία των ποδοσφαιριστών είναι αυτή που έφερε την ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Επίσης η προσπάθεια της διοίκησης και ελαχίστων οπαδών. Από το φίλαθλο κόσμο της Χρυσούπολης έχω πολλά παράπονα. Δεν γίνεται μια ομάδα μετά από πολλά χρόνια να κάνει μια τέτοια πορεία και να έχεις 50-100 άτομα στο γήπεδο. Αυτό είναι τραγικό. Είναι το μοναδικό παράπονό μου. Από τη διοίκηση και τους παίκτες δεν έχω κανένα παράπονο. Τα καλύτερα θα καθίσω να πω. Ο διχασμός που υπάρχει με βόρειος και νότιους στη Χρυσούπολη, δεν μου αρέσει. Μπλέκουν τα πολιτικά ενώ είναι μια ομάδα που φέτος άξιζε καλύτερη αντιμετώπιση.  Ολες οι ομάδες έχουν ανάγκη από τη στήριξη του κόσμου. Χάρηκα αυτό που είδα για την Καβάλα με τρομερό κόσμο μέσα στην Ασπίδα.  Το χαρήκανε όλοι.  Ο κόσμος πρέπει να δίνει ανάσες στις ομάδες. Πόσο θα αντέξουν οι άνθρωποι που σηκώνουν το βάρος στο οικονομικό;  Όσο μπορεί ο κόσμος να βοηθάει. Δεν γίνεται να κάνουμε τους δικηγόρους απέξω. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, τους κ.κ Γκαϊτατζόπουλο, Παπαδόπουλο αλλά και τον Βάϊο Νικιτιάν που ήταν ενδιάμεσα γυμναστής τερματοφυλάκων. Ημασταν ένα πολύ ωραίο σύνολο που το ευχαριστηθήκαμε».