ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Είδε τον χάρο με τα μάτια του ο Εθνικός αλλά «σίγησε» τον Ορφέα Νέου Σκοπού στο φινάλε

Σοβαρά κινδύνευσε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να γνωρίσει την ήττα από τον Ορφέα Νέου Σκοπού, στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων για τα πλέι οφ του Πρωταθλήματος Ανδρών.

Η ομάδα του Χρ. Γκαβανόζη με εντυπωσιακό μπάσκετ, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, προηγήθηκε με 13 πόντους του Εθνικού, αλλά στην επανάληψη η ευστοχία των γηπεδούχων και η έλλειψη καθαρού μυαλού των φιλοξενούμενων έγειραν στο τέλος την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας της Αλεξανδρούπολης.

Οι Εβρίτες αποδείχθηκε ότι ήταν εκείνοι που είχαν το άγχος στην Σαββατιάτικη αναμέτρηση,καθώς ξεκίνησαν πολύ άστοχοι παρότι αγωνίζονταν στο γήπεδο τους, ωστόσο βελτίωσαν τα ποσοστα τους από μέση και μακρινή απόσταση στο 4ο δεκάλεπτο και σε συνδυασμό με την σκληρή άμυνα, δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να πετύχουν πάνω από 11 πόντους σε ολόκληρο το δευτερο ημίχρονο.

Η σειρά μεταφέρεται πλέον στις Σέρρες, με την ομάδα του Ορφέα Νέου Σκοπύ να έχει παράπονα από την διαιτησία στην Αλεξανδρούπολη, θεωρώντας ότι ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

Διαιτητές: Σακελλαρίδη-Κωστοπούλου
Τα δεκάλεπτα: 14-12, 23-36 (ημίχρονο), 41-43, 66-47 (τελικό αποτέλεσμα)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Τελούδης): Kιτσόπουλος 3, Σιταρίδης 13(3), Θεολογίδης 3(1), Σισιου, Παπαδουδης 21(1), Tσαγιας 1, Θεοχαρίδης, Πασσιάς 17(4), Kανάκης 4, Γεροκώστας 2, Παπαλαμπίδης, Φωτιάδης 2