ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Έσπασε την έδρα του Αρίωνα Ξάνθης ο Αστέρας Καβάλας

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι ο Αστέρας Καβάλας κατάφερε να σπάσει την έδρα του Αρίωνα Ξάνθης και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα ο Αστέρας είχε ένα προβάδισμα 5 έως 7 πόντων και φάνηκε ότι ελέγχει το παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα με πολύ ταλέντο που έβγαζε ενέργεια στο γήπεδο.

Στην τελευταία περίοδο ο Αρίων αντεπιτέθηκε, ροκάνισε τη διαφορά και μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί με 55-53. Ένα τρίποντο του Μπόζη έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Αστέρα και το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Τελικά η εμπειρία των παικτών του Αστέρα τους χάρισε μια πολύτιμη νίκη και εφόσον την επαναλάβουν την Τετάρτη στην Καβάλα, θα προκριθούν στην τελική φάση. Από την άλλη, ο Αρίωνας έχυσε με αυτήν την ήττα την καρδάρα με το γάλα του πλεονεκτήματος έδρας, που είχε κατακτήσει. Θέλει με τη σειρά του να σπάσει την έδρα του Αστέρα για να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης και να φέρει τη σειρά ξανά στην Ξάνθη.

Διαιτητές: Ισιγώνης – Καλαϊτζής
Δεκάλεπτα: 10-15 , 23-29 (ημίχρονο) , 40-47 , 58-62 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (Μαγιάννης) : Παπαζώτος, Σαμαράς , Μπόζης 17 (1), Σουλίδης 2, Μακαρατζής 2, Θανάση, Αθανασιάδης 17 (2), Ιωαννίδης 7 (1), Σιδεράς 2, Γεωργιάδης 10, Παστουρματζής.