Έντονη αντίδραση από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και τα άλλα ΤΕΦΑΑ της χώρας στις κυβερνητικές διαρροές για το νομοσχέδιο Βασιλειάδη

Εντονη ήταν η αντίδραση του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και των άλλων ΤΕΦΑΑ της χώρας στις πληροφορίες που διαχέονται ότι δεν έχουν καταθέσει προτάσεις για τον νέο αθλητικό νόμο.

Ως γνωστόν, κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή 22/2 το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο: «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και άλλες διατάξεις», το οποίο ορίστηκε να συζητηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Από το αρχικό νομοσχέδιο, το οποίο είχε τεθεί από τον κύριο Βασιλειάδη σε διαβούλευση τον περασμένο Νοέμβριο, απουσιάζει το κεφάλαιο που περιελάμβανε τα επαγγελματικά δικαιώματα των προπονητών και των γυμναστών, καθώς και τη λειτουργία των γυμναστηρίων. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ σε πολλά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του ThrakiSportS, τα οποία βασίστηκαν όλα σε πληροφορίες του «Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων», τούτο συνέβη γιατί αναμένονται από τον κ. υφυπουργό οι προτάσεις των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) της χώρας.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη προχώρησαν σε εντονότατη αντίδραση οι πρόεδροι και οι κοσμήτορες των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της χώρας, ανάμεσα τους και του ΔΠΘ. Συγκεκριμένα, οι κοσμήτορες των ΣΕΦΑΑ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (τους οποίους βλέπετε στη φωτογραφία στην προηγούμενη κάθοδό τους στο υφυπουργείο Αθλητισμού) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση όπου:

«Δηλώνουν κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι τούτο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στις 14 Ιανουαρίου 2019 ο κύριος υφυπουργός Αθλητισμού έλαβε κείμενο με τις προτάσεις των Σχολών υπογεγραμμένο από όλους τους κοσμήτορες των ΣΕΦΑΑ της χώρας, με παρατηρήσεις επί του αρχικά προτεινόμενου νομοσχεδίου. Οι προτάσεις αυτές ήταν καρπός πολύωρης, επίπονης και πολύ-επίπεδης διαβούλευσης μεταξύ των κοσμητόρων και της ακαδημαϊκής κοινότητας των πανεπιστημίων της χώρας, καθώς και μεταξύ των κοσμητόρων και του κυρίου Υφυπουργού. Έκτοτε, οι φοιτητές και οι απόφοιτοι των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ήταν σε αναμονή του σχετικού νόμου.

Η αιφνιδιαστική διάχυση πληροφοριών, οι οποίες στερούνται της πραγματικής αποτύπωσης της συνεργασίας που είχαν οι ΣΕΦΑΑ με τον κ. υφυπουργό, οδηγεί σε παραπληροφόρηση των πολιτών καθώς και όλων των αποφοίτων και φοιτητών των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού μέσω των ηλεκτρονικών εφημερίδων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύχθηκε με τον κ. υφυπουργό κατά τη διαβούλευση, περιμένουμε την κατάθεση των κεφαλαίων που υπολείπονται πριν την έναρξη της συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων προκειμένου να διευθετηθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, το θέμα του ρόλου των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού σύμφωνα με τις επιταγές της ελληνικής κοινωνίας, η οποία χειμάζεται βιοποριστικά και δικαιούται να λαμβάνει υπηρεσίες από επαγγελματίες υψηλού μορφωτικού επιπέδου, γιατί αυτές σχετίζονται με τα αγαθά της υγείας, της αγωγής και του πολιτισμού της».