Super League: Η Ξάνθη και οι άλλοι τρεις «μνηστήρες» που παλεύουν για δύο ευρωπαϊκές θέσεις στα 3/5 του πρωταθλήματος

Επιμέλεια: Θανάσης Τσώλος

Η εμβόλιμη 15η αγωνιστική είχε δυο μεγάλες συγκρούσεις όσον αφορά στην μάχη για την πεντάδα. Αρης και Παναθηναϊκός έφυγαν με το διπλό από τις έδρες της Ξάνθης και του Παναιτωλικού αντίστοιχα και απέκτησαν πλεονέκτημα εναντί των δυο άλλων στην μάχη για την προνομιούχο 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Όσα έχουμε δει αυτές τις 18 αγωνιστικές στην φετινή Superleague, οι ΠΑΟΚ , Ολυμμπιακός και ΑΕΚ έχουν τον πρώτο λόγο για τις 3 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ακολουθεί ο Ατρόμητος με 30 βαθμούς και από εκει και πέρα Παναθηναϊκός με 27, Άρης 26 , Ξάνθη 24 και Παναιτωλικός με 23 είναι οι διεκδικητές των θέσεων που θα οδηγήσουν στην Ευρώπη.

Εδώ υπάρχει και η σημαντική παράμετρος ότι ο Παναθηναϊκός έχει την ποινή αποκλεισμού από τα ευρωπαϊκά κύπελλα για ένα χρόνο, οπότε αμέσως μένουν 4 διεκδηκητές για 2 θέσεις. Οι ομάδες δείχνουν ισοδύναμες, αφού ο Ατρόμητος δείχνει στα τελευταία παιχνίδια να έχει κάνει μια κοιλιά. Η αλήθεια είναι ότι και οι διάφορες ισοβαθμίες, αλλά και τα παιχνίδια μεταξύ τους θα παίξουν και αυτά σημαντικό ρόλο.

Πάμε να δούμε αναλυτικά.

Ατρόμητος (30 βαθμοί)

Η ομάδα του Περιστερίου έχει να παίξει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα , με την ΑΕΚ εντός έδρας και με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης. Όσον αφορά τους άλλους συνεκδικητές των θέσεων 4 και 5 , θα τον υποδεχθεί ο Άρης στο Βικελίδης την 28η αγωνιστική και θα βρεθεί την επόμενη αγωνιστική (29η) αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό.

1η Αγωνιστική Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-2
2η Αγωνιστική Ατρόμητος -Ξάνθη 0-0

13η Αγωνιστική Ατρόμητος -Άρης 4-2
17η Αγωνιστική Ξάνθη -Ατρόμητος 2-1
16η Αγωνιστική Ατρόμητος- Παναιτωλικός 2-2
28η Αγωνιστική Αρης -Ατρόμητος

Άρης (26 βαθμοί)

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έχει δείξει με το διπλό της στην Ξάνθη ότι δεν θα τα παρατήσει και έχει την ικανότητα να τερματίσει στις προνομιούχες θέσεις. Στο δρόμο για την τελική 5 άδα του πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ (22 η αγωνιστική) εκτός έδρας, την 23η αγωνιστική θα παίξει με την ΑΕΚ εντός και την επόμενη (24η) με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης. Στην 27η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο Ο.Α.Κ.Α και την επόμενη (28η ) θα περιμένει τον Ατρόμητο εντός έδρας. Ο Παναιτωλικός θα είναι η ομάδα η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος ο Αρης την 29η αγωνιστική, πριν την τελευταία όπου θα υποδεχθεί την Ξάνθη.

13η Αγωνιστική Ατρόμητος-Άρης 4-2
14η Αγωνιστική Άρης -Παναιτωλικός 1-2
15η Αγωνιστική Ξάνθης-Άρης 1-2

28η Αγωνιστική Άρης-Ατρόμητος
29η Αγωνιστική Παναιτωλικός-Άρης
30η Αγωνιστική Άρης-Ξάνθη

Ξάνθη (24 βαθμοί)

Η Ξάνθη που θέλει να επιστρέψει στο Europa League και με τον απόηχο της αλλαγής ιδιοκτησίας, θα πρέπει να κοντράρει τον ΠΑΟΚ την 26η και την ΑΕΚ την 27η αγωνιστική στα Πηγάδια, να παίξει με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης την 28η και θα κλείσει το πρωτάθλημα απέναντι στον Άρη την 30η αγωνιστική, εκτός έδρας.

2η Αγωνιστική Ατρόμητος-Ξάνθη 0-0
3η Αγωνιστική Ξάνθη-Παναιτωλικός 1-1
15η Αγωνιστική Ξάνθη – Άρης 0-1

17η Αγωνιστική Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1
18η Αγωνιστική Παναιτωλικός-Ξάνθη 0-0
30η Αγωνιστική Αρης- Ξάνθη

Παναιτωλικός (23 βαθμοί)

Ο Παναιτωλικός μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό έχει μείνει 4 βαθμούς πίσω από τον 5ο Παναθηναϊκό και έχει να ανέβει τον δικό του γολγοθά στον δρόμο για την 5άδα. Την 25η αγωνιστική υποδέχεται στο Αγρίνιο τον ΠΑΟΚ, την 26η θα αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ και την 27η θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό. Την προτελευταία αγωνιστική (29η) θα παίξει στο Αγρίνιο με τον Άρη και μετά θα κλείσει την φετινή χρονιά στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

1η Αγωνιστική Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-2
3η Αγωνιστική Ξάνθη -Παναιτωλικός 1-1
14η Αγωνιστική Άρης -Παναιτωλικός 1-2

16η Αγωνιστική Ατρόμητος -Παναιτωλικός 2-2
18ή Αγωνιστική Παναιτωλικός -Ξάνθη 0-0
29η Αγωνιστική Παναιτωλικός- Άρης

Σκλήρή αναμένεται η μάχη μεταξύ Παναιτωλικού, Ατρομήτου , Άρη και Ξάνθης για τις 2 θέσεις που θα οδηγήσουν στην Ευρώπη. Ο Ατρόμητος έχει την ευκαιρία μέσω του κυπέλλου Ελλάδος (είναι η μόνη ομάδα που συνεχίζει στον θεσμό)να διεκδικήσει την θέση στην Ευρώπη, αν καταφέρει να προκριθεί στον τελικό.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας δεν είναι ακόμα ξεκάθα τα πράγματα , με τον Άρη να είναι ο ρυθμιστής των αγώνων καθώς θα παίξει με τους υπόλοιπους 3, ενώ μέχρι στιγμής ο Ατρόμητος έχει προβάδισμα εναντί του Παναιτωλικού και μειονέκτημα απέναντι στην Ξάνθη. Ενώ ο Παναιτωλικός πλεονεκτεί εναντίον της ομάδας της Θράκης.