Τα έγγραφα από ΚΟΕ και Δήμο Αλεξανδρούπολης που εκθέτουν τους υπευθύνους για τις ντροπιαστικές σκηνές στο κολυμβητήριο

Πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις έχει προκαλέσει το άρθρο του ThrakiSportS για όσα συνέβησαν προ δεκαημέρου στην συνάντηση επιλέκτων κολυμβητών, παρουσία ομοσπονδιακών προπονητών, όταν σε ώρες δεσμευμένες από την ΚΟΕ με απόφαση και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, παρατηρήθηκε να κάνουν προπόνηση αθλητές τοπικού σωματείου.

Από τον Κωσταντίνο Αλεξάκη, ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ του ΟΦΘΑ, υπήρξε αντίδραση και με σχόλιό του στην συγκεκριμένη ανάρτηση ανέφερε: «Θα ήθελα να ενημερώσω τον αρθρογράφο ότι η επίλεκτοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι στον αριθμό 26. Άρα καλά θα ήταν πριν γράψουμε οτιδήποτε να ήμαστε ενήμεροι γι αυτά τα οποία γράφουμε. Άρα μέχρι τους 60 τα υπόλοιπα παιδιά τι ήτανε???».

Την απάντηση δίνει με το δικό του σχόλιο ο Παντελής Αγοράκης, επίσης μέλος του ΔΣ του ΟΦΘΑ, ο οποίος επίσης αμφισβητεί μέρος του ρεπορτάζ επιβεβαιώνοντας ωστόσο πολλά στοιχεία του, με την ακόλουθη (μακροσκελή) ανάρτηση, την οποία και παραθέτουμε αυτούσια:

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είχε προγραμματισθεί για την 27η Ιανουαρίου αλλά επειδή ένας από τους συλλόγους της πόλης μας δεν μπορούσε να συμμετέχει, λόγω απουσίας σε αγώνες, ζητήθηκε η αλλαγή ημερομηνίας από αυτόν και ορίστηκε η 20η Ιανουαρίου. Ωστόσο και στη νέα ημερομηνία προέκυψε κώλυμα σε άλλο σύλλογο λόγω προγραμματισμένης εκδήλωσής του. Μετά από συνεννοήσεις 2 προπονητών την Τρίτη το βράδυ 15 Ιανουαρίου οριστικοποιήθηκε ως ημερομηνία το Σάββατο 19 Ιανουαρίου. Οι σύλλογοι της Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκαν την Τετάρτη ή την Πέμπτη το απόγευμα (2 ημέρες πριν την εκδήλωση) με έγγραφο που έφτασε στο γραφεία τους σχετικά με την παραχώρηση του κολυμβητηρίου για την εκδήλωση .
Το κολυμβητήριό μας ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα που διαθέτει, προσφέρει δέκα διαδρομές σε σχέση με τα υπόλοιπα της Ελλάδας που έχουν 8 και κάποια λιγότερες . Για παράδειγμα το κολυμβητήριο της Καβάλας διαθέτει δύο λιγότερες από αυτό της Αλεξανδρούπολης.
Οι (κακοί) προπονητές λοιπόν στους οποίους αναφέρεστε επικοινώνησαν με την υπεύθυνη του Κολυμβητηρίου αλλά και με τους προπονητές του προγράμματος ρωτώντας αν μπορούν να κάνουν την προπόνηση του Σαββάτου στις διαδρομές που είχαν (4) και τους δόθηκε θετική απάντηση. Να σημειωθεί εδώ ότι δε χρησιμοποίησαν καν την τέταρτη διαδρομή. Επομένως απέμεναν συνολικά 7 ελεύθερες διαδρομές για το πρόγραμμα .
(αναφέρω ότι το συγκεκριμένο τμήμα που προπονείται καθημερινά!!!!! έχει 55-65 αθλητές 9-12 ετών , ενώ για ην εν λόγω ημέρα 20 από αυτούς θα έκαναν προπόνηση στις 15.00. )
Οι αθλητές που είναι γραμμένοι στην λίστα των επίλεκτων ήταν 26 από αυτούς παρόντες ήταν 20 , αλλά υπήρχαν και άλλοι εκτός του προγράμματος, (60 !! μετά από συνεννόηση όλων των προπονητών) όπως σωστά αναφέρει το άρθρο, με την διαφορά (!) ότι ανήκαν σε διάφορους συλλόγους και όχι μόνο σε έναν, όπως φωτογραφίζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.
Επιπλέον στους επίλεκτους της πόλης μας ανήκουν 12 αθλητές , 8 από τον Ο.Φ.Θ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ και 4 από τον Ν.Ο. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ σε σύνολο 26 αθλητών της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης . Προφανώς οι προπονητές τους ήθελαν να κάνουν κακό στους αθλητές τους!!!!!! . Κανείς λοιπόν που προσφέρει ώρες , ημέρες , χρόνια δεν θα έβλαπτε αυτά τα παιδιά.
Θέλω να σημειώσω ότι καλό είναι να αναδεικνύονται άλλα θέματα γύρω από το κολυμβητήριο, όπως η δουλειά που γίνεται στον συγκεκριμένο χώρο όπου πολλοί θεωρούν ότι τα παιδιά απλά πλατσουρίζουν .
Ασχοληθείτε λοιπόν με τις διοργανώσεις που γίνονται στην πόλη μας και αφορούν την κολύμβηση οι οποίες είναι στο σύνολό τους υψηλού επιπέδου και λειτουργούν ως πόλος έλξης για τις επόμενες.
Κρίνεται απαραίτητο να επιδεικνύουμε σύνεση και ειδικά όσοι ασχολούμαστε με τον χώρο της κολύμβησης και βάζω πρώτα τους παράγοντες μετά τους υπευθύνους του χώρου και στο τέλος τους προπονητές .

Το ThrakiSportS ως όφειλε δημοσιεύει τις συγκεκριμένες απαντήσεις, καθώς προέρχοντα από επώνυμα πρόσωπα και με θεσμική ιδιότητα σε κορυφαίο κολυμβητικό σύλλογο της Αλεξανδρούπολης. Αλλά για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, οφείλουμε και να δημοσιεύσουμε σήμερα και δύο έγγραφα.

Το πρώτο είναι της ΚΟΕ με ημερομηνία 14/1, ημέρα Δευτέρα. Είναι τρισέλοδο και σε αυτό γίνεται αναφορά για τις συναντήσεις των επιλέκτων σε όλη τη χώρα τους προσεχείς μήνες και αναφέρεται ρητά ότι η πρώτη συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη είχε προγραμματιστεί για τις 19/1. Συνεπώς, δεν οριστικοποιήθηκε ως ημερομηνία το Σάββατο 19 Ιανουαρίου «την Τρίτη το βράδυ 15 Ιανουαρίου», όπως αναφέρει το μέλος του ΔΣ του ΟΦΘΑ. Τουλάχιστον για την ΚΟΕ, η ημερομηνία είχε οριστικοποιηθεί τουλάχιστον μια ημέρα πριν, όπως αποδεικνύει το έγγραφο.

Το δεύτερο έγγραφο είναι του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ενεργώντας σχετικά άμεσα (για τα δεδομένα της αργοκίνητης και γραφειοκρατικής δημόσιας διοίκησης), τους συλλόγους από την Τετάρτη 16/1 σχετικά με την παραχώρηση του κολυμβητηρίου για την εκδήλωση. Άρα όχι «2 μέρες πριν την εκδήλωση», όπως αναφέρεται από το μέλος του ΔΣ του ΟΦΘΑ.

Μάλιστα, το έγγραφο ρητά δηλώνει ότι δεσμεύεται για τις συγκεκριμένες ώρες το σύνολο του κολυμβητηρίου, όχι μόνο κάποιες διαδρομές του. Απευθύνεται προς την ΚΟΕ αλλά κοινοποιείται και στους τέσσερις συλλόγους που καλλιεργούν το κολύμπι στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να ενεργήσουν αναλόγως: τον ΝΟΑ, τον ΟΦΘΑ, τον ΕΘΝΙΚΟ και τον ΚΟΤΙΝΟ.

Συνεπώς, υπήρχε χρόνος τριών 24ωρων για να ενημερωθούν οι αθλητές και οι γονείς τους ότι οι προπονήσεις τις συγκεκριμένες ώρες ακυρώνονται ή για να μετατεθούν σε άλλες ώρες. Αντί αυτού, μαθαίνουμε ότι επειδή το Κολυμβητήριο έχει 10 διαδρομές, κρίθηκε ότι μπορούν να γίνουν και οι προπονήσεις του συλλόγου.

Αν «οι (κακοί) προπονητές», τους οποίους κανείς δεν αποκάλεσε κακούς, πράγματι «επικοινώνησαν με την υπεύθυνη του Κολυμβητηρίου αλλά και με τους προπονητές του προγράμματος (ΓΚΕΚΑΣ)ρωτώντας αν μπορούν να κάνουν την προπόνηση του Σαββάτου στις διαδρομές που είχαν (4) και τους δόθηκε θετική απάντηση», τότε θα ήταν καλό να δοθούν και από αυτούς απαντήσεις στο θέμα που δημιουργήθηκε.

Γιατί τα έγγραφα που δημοσιεύει το ThrakiSportS λένε άλλα. Το σύνολο του κολυμβητηρίου είχε δεσμευθεί για το πρόγραμμα Νιάρχος μετά από αίτημα της ΚΟΕ, σχετική ενημέρωση είχε κάνει τρεις ημέρες πριν ο Δήμος και κάποιοι εμφανίζονται πολύ απλά να καταπατούν αυτήν την απόφαση, συμπεριλαμβανομένου στελέχους που έχει διορίσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε αυτήν την θέση.

Πάλι καλά που δεν είχαν την ίδια ιδέα και δεν κατέβασαν τις ομάδες τους για προπονήσεις, είτε με είτε χωρίς συνεννόηση, και οι τέσσερις σύλλογοι της πόλης, γιατί τότε δεν θα περίσσευε καμία διαδρομή για τους επιλέκτους σε ένα κολυμβητήριο που (υποτίθεται ότι) είχε δεσμευθεί εξ ολοκλήρου για αυτούς.

Ακόμα και έτσι όμως, τα αποτελέσματα γνωστά. Άλλοι να υπακούουν στα όσα ζητήθηκαν από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και άλλοι όχι, με αποτέλεσμα τελικά να υπάρξουν στο κολυμβητήριο όσα ευτράπελα περιέγραψε το αρχικό άρθρο του ThrakiSportS, τα οποία δυσφήμισαν στους κολυμβητικούς κύκλους τον χώρο και την πόλη σε μια περίοδο που καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να διαφημιστεί το κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» ως κορυφαίο προπονητικό κέντρο διεθνώς και να έρθουν στην πόλη μεγάλες διοργανώσεις.

Το ThrakiSportS, που πολλές φορές στο παρελθόν και με πολλά δημοσιεύματα έχει αναδείξει την δουλειά που γίνεται από τους συλλόγους στο κολυμβητήριο και παλιότερα είχε υπερασπιστεί την αναγκαιότητα τάχιστης δημιουργίας του συγκεκριμένου κολυμβητηρίου, με πολύ προσεκτικό τρόπο προσπάθησε να αναδείξει το θέμα που δημιουργήθηκε, αποφεύγοντας να θίξει οποιοδήποτε πρόσωπο ή σύλλογο (για αυτό και δεν αναφέρθηκε στο δημοσίευμα κανένα απολύτως όνομα).

Ωστόσο όπως προκύπτει και από τις επώνυμες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ζήτημα δημιουργήθηκε και δυστυχώς ξεπέρασε τα στενά όριο του κολυμβητηρίου, της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης μας. Το ερώτημα είναι απλό: υπάρχει υπεύθυνος, υπεύθυνη ή υπεύθυνοι για να αναλάβουν την ευθύνη;