99 μετάλλια οι κολυμβητές του ΟΦΘΑ στην διεθνή συνάντηση Ορφέας 2019 που διοργάνωσε ο ΝΟΑ

 

Πολύ καλή παρουσία είχαν οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες του Ομίλου Φίλων Θαλάσση Αλεξανδρούπολης στο διεθνή αγώνα κολύμβησης ΟΡΦΕΑΣ 2019 συλλέγοντας 99 μετάλλια.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε από το Ναυταθλητικό Ομιλο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον ΟΦΘΑ στην πόλη η Διασυλλογική διοργάνωση ΟΡΦΕΑΣ 2019 με τη συμμετοχή 300 και πλέον κολυμβητών-τριων προαγωνιστικών κατηγοριών από 16 συλλόγους της Β. Ελλάδος, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

Η ομάδα του ΟΦΘΑ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατέλαβε τελικά τη 1η θέση στη γενική άτυπη κατάταξη των συλλόγων με τον εκπληκτικό αριθμό των 99 μεταλλίων (50 χρυσά, 25 ασημένια και 24 χάλκινα μετάλλια). Μάλιστα, οι αθλητές του ΟΦΘΑ πραγματοποίησαν 121 νέα ατομικά ρεκόρ, 4 νέα ρεκόρ ομάδας (Πεχλιβανίδης Γ. 200 ύπτιο, Κουρτίδη Θ. 50 πεταλούδα, Τσομπάνη Α. 50-100 πρόσθιο) ενώ 28 άτομα κατέκτησαν το έπαθλο ατομικής βελτίωσης της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τους 82 κολυμβητές και κολυμβήτριες της ομάδας που έλαβαν μέρος οι 58 κατάφεραν να γευτούν τουλάχιστον μια φορά τη χαρά του βάθρου και του μεταλλίου. Πραγματοποιήθηκαν 20 ομαδικά αγωνίσματα από τα οποία ο ΟΦΘΑ κατέκτησε την 1η θέση στα 15, τη 2η θέση στα 3 και την 3η θέση στα 2.

Καλύτερος κολυμβητής των αγώνων αναδείχθηκε ο κολυμβητής του ΟΦΘΑ Σπύρος Αλαμάνος ενώ καλύτερη κολυμβήτρια των αγώνων η επίσης κολυμβήτρια της ομάδας Σοφία Παλακίδου.

«Όλα τα παραπάνω δείχνουν για άλλη μια φορά τη πολύ σωστή και οργανωμένη δουλειά που πραγματοποιείται στα τμήματα της ομάδας, συνδυάζοντας την σωστή διαπαιδαγώγηση, την άψογα κολυμβητική τεχνική κατάρτιση, τα αποτελέσματα και πάνω από όλα τη διάρκεια στο χρόνο!
Ένα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ αξίζει και σε όλους τους γονείς της ομάδας που έδωσαν για άλλη μια φορά δυναμικό παρών ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια των κολυμβητών, των προπονητών και της ομάδας!», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΟΦΘΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ “ΟΡΦΕΑΣ 2019” ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ