Κλήρωση – φωτιά για την Εθνική Ανδρών των πολλών Εβριτών στα τελικά του Ευρωβόλεϊ

Στον πρώτο και πιο δύσκολο όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών 2019 έπεσε η Εθνική Βόλεϊ μετά την κλήρωση που έγινε απόψε στις Βρυξέλλες.

Η ελληνική ομάδα κληρώθηκε με αντιπάλους την οικοδέσπονα Γαλλία, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Πορτογαλία και την Ρουμανία. Οι αγώνες του ομίλου θα γίνουν στο Μοντπελιέ. Τα τελικά θα γίνουν 12-29 Σεπτεμβρίου 2019 σε Γαλλία, Σλοβενία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου σε Γαλλία, Σλοβενία και μία ημέρα αργότερα στην Ολλανδία και στο Βέλγιο. Οι ημιτελικοί, ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 και ο τελικός θα διεξαχθούν στο Παρίσι στις 29 Σεπτεμβρίου.

Το μπαλάκι της Ελλάδας που ήταν στο Ε γκρουπ δυναμικότητας το τράβηξε ο Ολλανδός Μπας Φαν Ντε Γκορ, χρυσός ολυμπιονίκης του 1996. Στα προκριματικά, μέρος των οποίων έγιναν στην Αλεξανδρούπολη, με την Εθνική Ομάδα Ανδρών κλήθηκαν και αγωνίστηκαν και οι Εβρίτες Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ακης Δαριδης ενώ κλήθηκαν χωρίς να αγωνιστούν και οι Μιταρ τΤζουριτς, Παρασκευάς Τσέλιος και Σταύρος Κασαμπαλής. Τιμ μάνατζερ είναι ο Μάριος Γκιούρδας.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ 2019

Α΄ΟΜΙΛΟΣ (ΓΑΛΛΙΑ – Μοντπελιέ): Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ρουμανία.

Β΄ΟΜΙΛΟΣ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ – Βρυξέλλες, Αντβέρπ): Βέλγιο, Σερβία, Γερμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Αυστρία.

Γ΄ΟΜΙΛΟΣ (ΣΛΟΒΕΝΙΑ – Λιουμπλιάνα): Σλοβενία, Ρωσία, Φινλανδία, Τουρκία, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία.

Δ΄ΟΜΙΛΟΣ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ – Ρότερνταμ, Αμστερνταμ): Ολλανδία, Πολωνία, Τσεχία, Εσθονία, Ουκρανία, Μαυροβούνιο.

Στην Β΄φάση των «16» προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Στη Β΄φάση οι ομάδες του Α΄ομίλου θα παίξουν με τις ομάδες του Γ΄ ομίλου και του Β΄ομίλου με τις ομάδες του Δ΄ομίλου.