Η επέλαση του «Τηλέμαχου» τις επόμενες ώρες στη Θράκη και οι κίνδυνοι για τον αγώνα Ξάνθης – Ολυμπιακού

 

Από το βράδυ της Κυριακής ξεκινά η επέλαση του τρίτου κύματος κακοκαιρίας στη χώρα, καθώς μετά τον Ραφαήλ και τη Σοφία μας έρχεται ο Τηλέμαχος με νέες χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο το νέο αυτό κύμα ενώ ξεκινά από βορειανατολικά της χώρας, δηλαδή από την Θράκη μας, θα παρουσιάσει έντονα τα σημάδια του στην πιο κεντρική και νότια Ελλάδα και κατά βάση στην Χαλκιδική, Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η κεντρική πρόγνωση της ΕΜΥ για την Μακεδονία και την Θράκη κάνει λόγο για νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις οι οποίες στη Χαλκιδική θα είναι κατά διαστήματα πυκνές, ειδικά στην Θράκη φαίνεται ότι δύσκολα θα πέσουν κάποιες νιφάδες και αν αυτό συμβεί θα είναι στα ορεινά και σε καμία περίπτωση εφόσον τις δούμε και πιο κάτω, δεν θα είναι στην ένταση του προηγούμενου διημέρου.

Οι θερμοκρασίες θα είναι βέβαια τσουχτερές, αλλά σε σχέση με το παιχνίδι που περιμένουμε την Τρίτη ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ολυμπιακό, όχι απαγορευτικές για να διεξαχθεί το ματς. Συγκεκριμένα, στην Ξάνθη ειδικά η ΕΜΥ δεν αναμένει καν νέα χιονόπτωση το προσεχές διήμερο, αλλά το πολύ κάποια (πολλά ή λίγα) σύννεφα.

Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες που ειδικά από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης θα είναι διαρκώς υπό του μηδενός, περίπου δύο με τρεις βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι αν υπήρχε χιόνι θα πάγωνε, αλλά το χιόνι που έπεσε το Σάββατο λογικά θα έχει λιώσει ως την Δευτέρα.

Ακόμα και έτσι και παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, έρχεται η πρόγνωση της ΕΜΥ που αναφέρει ότι από τις 2.00 το μεσημέρι της Τρίτης η θερμοκρασία όχι απλά θα ανέβει πάνω από το μηδέν αλλά και αρκετά, σχετικά με τις προηγούμενες ώρες, φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς κελσίου.

Πάντως οι χαμηλές θερμοκρασίες επανέρχονται μετά το τέλος του αγώνα (που έχει προγραμματιστεί για τις 5.15μμ) καθώς από τις 8.00 το βράδυ και μετά ο υδράργυρος πέφτει και πάλι κάτω από το μηδέν και μένει εκεί μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης. Συνεπώς, ίσως για καλό άλλαξε η ώρα έναρξης και πήγε δυο ώρες νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση και με βάση αυτές τις προγνώσεις θέμα με την διεξαγωγή του αγώνα Ξάνθης – Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδος, με τον οποίο θα κάνουν οι δυο ομάδες ποδαρικό στο 2019, δεν δείχνει να υπάρχει.