Απών ο Κομοτηναίος Κώστας Γκουντάκος από την βράβευση της Εθνικής Ομάδας του 1980 από την ΕΟΠΕ

Την Εθνική ομάδα του 1980 βράβευσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης στο κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», πριν την έναρξη της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Σουηδία για τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ.

Οπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Καραμπέτσος μαζί με τον επίτιμο πρόεδρο Θανάση Μπελιγράτη, βράβευσαν τους Μιχάλη Γεωργαντή, Γιάννη Λάιο, Στέλιο Καζάζη, Μιχάλη Κολιόπουλο, Ηρακλή Δωριάδη, Χρήστο Τριανταφυλλόπουλο, Στέφανο Πολύζο, Νίκο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Γόντικα, Γρηγόρη Μαλουσάρη, Κώστα Γκουντάκο, Γιάννης Νικολαΐδη για την πολυετή προσφορά τους στο άθλημα.

Όσο και αν ψάξαμε πάντως και παρά τα σχετικά ρεπορτάζ, ο μοναδικός θρακιώτης αυτής της ομάδας, ο Κώστας Γκουντάκος από την Πόρπη Ροδόπης, δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Πάντως, οι υπόλοιποι παλιοί διεθνείς, συγκινημένοι για την αναγνώριση προς το πρόσωπό τους, παρέλαβαν τις τιμητικές πλακέτες τους και γνώρισαν την αποθέωση από τους 2200 και πλέον φίλους του βόλεϊ που γέμισαν το «Μελίνα Μερκούρη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Ανδρών του 1980 είχε κατακτήσει το Κύπελλο Άνοιξης και είχε κερδίσει στο Βαλκανικό μεγαθήρια της εποχής στο άθλημα όπως η Βουλγαρία και η ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία.