Γ’ Εθνική: Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο ανάμεσα σε Ορφέα Ξάνθης και Κόσμιο

 

Ένας πολύ όμορφος αγώνας παρά το κακό αγωνσιτικό χώρο λόγω της βροχής έγινε στο γήπεδο του ΑΟΞ όπου ο Ορφέας Ξάνθης επικράτησε στο Θρακιώτικο ντέρμπι του ΠΑΟΚ Κοσμίου με 3-1 και του έβαλε “ταφόπλακα” σε όποια όνειρα για θετικό αποτέλεσμα είχαν τα νεαρά παιδιά του Σάββα Αϊβάζη. 

Ο Αϊβαζης που ήταν τιμωρημένος από τον προηγούμενο αγώνα με τον Νέστο, παρακολούθησε τον αγώνα από τις κερκίδες με τον γυμναστή της ομάδας Ανέστη Σπυριάδη να τον αντικαθιστά στον πάγκο. Στο παιχνίδι ο Ορφές μπήκε πολύ δυνατά με τον Χιντ Ιμέρ που γύρισε από τιμωρία να απειλεί στο 4′ με σουτ που έδιωξε ο Δεληγιάννης και στο 7′ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ωραία πάσα του Γιάννη Καραγκιόζη, δεν σουτάρει όπως θα ήθελε με τον Πλαστάρα να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή. Στο 20′ από το κόρνερ του Γιάννη Καραγκιόζη, ο Μπουνταγκίδης με κεφαλιά έκανε το 1-0. Το Κόσμιο που έψαχνε την ισοφάριση και το πρώτο του εκτός έδρας τέρμα, απείλησε αρχικά στο 25′ με σουτ του Ρουμπιέ και στο 30′ ισοφάρισε όταν μετά απο εκτέλεση φάουλ του Στοίνοβιτς ο Κυριακόπουλος με κεφαλιά έδωσε στον Λεβεντέλη που προωθήθηκε και με κοντινό σουτ νίκησε τον Ρούφο κάνοντας  το 1-1. Λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 1-2 αλλά ο Ρουμπιές δεν έπιασε καλά το σουτ που μπλόκαρε ο Ρούφος. Το διάστημα 41′ με 45′ ο Ορφέας και ο Χιντ Ιμέρ χτύπησε δυο φορές καθαρίζοντας τον αγώνα. Το 2-1 έγινε από πάσα του Γιαννη Καραγκιόζη και γυριστό σουτ του ξανθιώτη επιθετικού με τον ίδιο να κάνει το 3-1 με σουτ μετά από αντεπίθεση των γηπεδούχων και πάσα του Πασχαλάκη.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε με τον Ορφέα να είναι καλύτερος και να απειλει στο 50′ με σουτ του Πασχαλάκη που κατέληξε άουτ στο 50′ και στο φινάλε με σουτ του Χαλήλ Ιμπράμ που κατέληξε και αυτό αουτ. Την επόμενη αγωνιστική τα Θεοφάνεια ο τέταρτος πλέον Ορφέας με 20 βαθμούς θα φιλοξενηθεί από τον Εθνικό Σιδηροκάστρου στις Σέρρες, όπου λίγα χιλιόμετρα πιο δίπλα θα βρεθεί το Κοσμιο όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στρατούδης της ΕΠΣ Έβρου που δεν αντιμετώπισε προβλήματα, έχοντας βοηθούς τους καβαλιώτες Καμπερίδη και Καρασαββαίδη.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Ρούφος, Χαλή Τζαμπάζ, Μπουνταγκίδης, Χασάνογλου (74′ Ξαντινίδης), Μακράκης, Λ. Μαυρόπουλος, Β. Καραγκιόζης, Χιντ Ιμέρ (65′ Λαζαρίδης), Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού, Γ. Καραγκιόζης (77′ Μουμίνογλου), Πασχαλάκης (90′ Ζιγκολάρι)

ΠΑΟΚ Κοσμίου (Αϊβάζης-Σπυριάδης): Δεληγιάννης, Λεβεντέλης, Τριάντος, Νάνος, Πλασταράς, Ταχτσόγλου (62′ Μαυράκης), Στοΐνοβιτς (83′ Σεϊδάν Μαμούτ), Τζατζανάς (46′ Χατζητουλούσης), Ρουμπιές, Κυριακόπουλος (83′ Καρασιουνάς), Ξενάκης.