ΕΠΣ Ξάνθης: Νίκη τίτλου για την Αναγέννηση Θαλασσιάς μέσα στην έδρα του Ηρακλή Νέου Ζυγού

 

Με χρυσό σκόρερ τον Νίκο Κελλίδη στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου η Αναγέννηση Θαλασσιάς δραπέτευσε με το μεγάλο διπλό στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή Νέου Ζυγού, εξασφαλίζοντας διαφορά ασφαλείας στην κορυφή της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης και αποτελώντας πλέον ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο και την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Το μεγάλο ντέρμπι που έφερε αντιμέτωπες τις δύο κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, με βάση την βαθμολογική τους συγκομιδή, είχε πολύ κλειστές άμυνες και αρκετό πάθος. Όλα έδειχναν ότι θα κρινόταν στο γκολ και στο λάθος. Το λάθος τελικά το έκαναν οι γηπεδούχοι σε μια στιγμιαία αδράνεια σε στημένη φάση στο 65′, όταν από μακρινό φάουλ του Τουργαϊδη από αριστερά και λίγο μπροστά από τη μεσαια γραμμή και ενώ πήδηξαν μέσα στην περιοχή ίσως και 10 παίκτες, πήρε την κεφαλιά ο Κελλίδης και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Θαλασσιά είχε και άλλες ευκαιρίες. Στο ξεκίνημα του αγώνα φάουλ του Στέλιου Τουργαΐδη βρήκε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού και πέρασε άουτ, ενώ δέκα λεπτά μετά το άνοιγμα του σκορ ο Πιλτικάκης από πλάγια θέση αμαρκάριστος δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Ωστοσο είχε και ο Ζυγός τις ευκαιρίες του. Στο 23′ απέκρουσε φάουλ του Χασιώτη με διπλή προσπάθεια ο Ηλιασκος, στο 68′ έδιωξαν σε κόρνερ οι αμυντικοί σουτ του Τηλαβεριδη και στο 90′ κεφαλιά του Μυλωθρου μπλόκαρε ο Ευκαρπίδης.

Πλέον η Αναγέννηση Θαλασσιάς έχει διαφορά ασφαλείας έξι βαθμών από τον Ηρακλή Ζυγού (και ουσιαστικά επτά, αφού ευνοείται και στην ισοβαθμία μετά την νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι) και με βάση την εικόνα των ομάδων στο πρώτο ένα τρίτο του πρωταθλήματος, θα πρέπει να… προσπαθήσει για να χάσει τον τίτλο. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Γκράνας με βοηθούς τους Τζιβαρτζίδη και Γκοντόλια.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΕΟΥ ΖΥΓΟΥ: Ευκαρπίδης, Τενεκές, Τηλαβερίδης (65′ Τσιούλφας), Τιφτίκης, Ευθυμιάδης, Τσακιράκης, Τσάνι (72′ Παπαδόπουλος), Αρκούδας (80′ Μπαξεβάνης), Πιλτικάκης, Χασιώτης, Κωφίδης (60′ Μυλωθρός).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: Ηλιάσκος, Μουζαφέρογλου, Κιαχιδης (83′ Βασιλειάδης), Κελλίδης Ν, Σαρηγιαννίδης, Τουργαΐδης Κ. (70′ Σταύρου), Τουργαΐδης Στ (88′ Δελητζόγλου), Κουτίνης, Πεντεζίδης (65′ Κοτζακέλης), Καζάκης, Κουτσομιχάλης.