ΕΠΣ Θράκης: Πρώτη απώλεια για τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής στο Νέο Σιδηροχώρι

 

Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι που παρακολούθησαν κοντα στα 150 άτομα, ανάμεσα στις δυο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος που είχαν από ένα ημιχρονο, η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου υποδέχτηκε τον πρωτοπόρο Μέγα Αλέξανδρος Ιάσμου στο ντέρμπυ κορυφής της Α’ ΕΠΣ Θράκης με το 0-0 να αδικεί τις προσπάθεις των 30 ποδοσφαιρστών που αγωνιστηκαν.

Ο Ίασμος του Νίκου Μπαχαρίδη που πήγε στο χωριό του το Σιδηροχώρι ως αντίπαλος θέλοντας να συνεχίσει το απόλυτο, αφού είχε 8 στα 8 στις πρωτες αγωνιστικές, ήταν καλύτερος στο πρωτο 45λεπτο. Στο 5′ από την σέντρα του Γιαννακιτσίδη, ο Σιδηρόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κορωνάκη. Η Δόξα απάντησε στο 15′ με ένα καλό σουτ του Γάιδα που κατέληξε αουτ και μια κεφαλιά του Λεφή λίγο αργότερα που δεν ανησύχησε τον Μπαιράμ. Μεγάλη φάση φάση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο 20′ όταν σε σεντρα του Ρομπέρ ο Αντωνιάδης από πλεονεκτική θέση δεν έπιασε καλά την κεφαλιά με τον Κορωνάκη να μπλοκάρει την μπάλα. Λίγο αργότερα τραυματίστηκε ο Καλογρανας και την θέση του πήρε ο επίσης νεαρός Παπαγεωργίου. Στο 29′ το σουτ του Τσιανάκα μπλόκαρε ο Χανιωτης τερματοφύλακας του Νέου Σιδηροχωρίου, ενώ στο 43′ το ωραίο σουτ του Κελεσίδη κατέληξε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Μπαιράμ.

Το δευτερο μέρος ήταν καλύτερο, ωστόσο μετά τον νέο τραυματισμό για τον Ίασμο του Βιόπουλου που αντικαταστάθηκε στο 50′ από τον Γεωργαμλή οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο. Στο 53′ από σέντρα του Χρήστου Στοίνοβιτς ο Βάσκοςν σουταρε μόλις αουτ, όπως αουτ κατέληξε και το σουτ του Κόσιη έφυγαν άουτ, με τον Ίασμο λίγο αργότερα στο 55′ από σέντρα του Κάρδαρη ο Ρομπέρ μονος απέναντι στο τερματοφύλακα δεν μπόρεσε να κάνει το 0-1. Στο 60′ από σέντρα του νεαρού Παπαγεωργίου ο Ρομπέρ σούταρε άουτ με τους γηπεδούχους να χάνουν στο 75′ την ευκαιρία του αγώνα οταν το αρχικό σουτ του Βασκου κοπηκε από τους αμυντικούς και ο Κύπριος Μαυράκης σε κενη εστία δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ. Στο 78′ το σουτ του Λάσκαρη πέρασε έξω από τα δοκάρια του Μπαιραμ οπως την ιδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γιαννακιτσίδη στο 86′ (φώτο Περισκόπιο).

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ιασμος παρεμεινε στο +5 από την Δόξα έχοντας 25 βαθμούς, ενω το Ν. Σιδηροχώρι έφτασε τους 20, με τις δυο ομάδες να ελιναι τα μεγάλα φαβορί του πρωταθλήματος, χωρίς ωστοσο να υποτιμά κανείς την μεγάλη ομάδα του Νομού τον Πανθρακικό, αλλά και την ενισχυμενη και ανεβασμένη Ελπίδα Σαπών.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιάννης Δρακίδης με βοηθούς τους Χρήστο Τζιώτζιο και Μάριο Γκιόση.

ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Κορωνάκης, Κελεσίδης, Στοΐνοβιτς, Λεφής, Αράμπας, Κούτρας (88′ Αμοιρόπουλος), Κόσιης (74′ Λάσκαρης), Γάιδας, Βάσκος, Παππούς (46′ Πασχάλης), Παπακωνσταντίνου (57′ Μαυράκης).

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Μπαχαρίδης): Μπαϊράμ Ισμαήλ, Κάρδαρης, Βιόπουλος (49′ Γεωργαμλής), Σιδηρόπουλος, Λειβαδιώτης, Τσιανάκας, Γιαννακιτσίδης (87′ Ντεμιρτσίδης), Καλογρανάς (21′ Παπαγεωργίου), Δραγανίδης, Αντωνιάδης (72′ Παγώνης), Ρομπέρ.