Volley League: Τσίμπησε βαθμό από τον ΠΑΟΚ ο Παμβοχαϊκός του Δεληκώστα μέσα στο Παλατάκι

Ο ΠΑΟΚ έχασε βαθμό από τον Παμβοχαϊκό του Κώστα Δεληκώστα στην αναμέτρηση που άνοιξε το μεσημέρι την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Volley League, ωστόσο οι αλλαγές τριών βασικών παικτών που έκανε ο Σέρτζιου Στάνκου και η καλή μέρα του Ζένια Γκόρτσανιουκ κράτησαν το αήττητο του στο «Παλατάκι».

Ο δικέφαλος βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ από τον εντυπωσιακό Παμβοχαϊκό αλλά με την είσοδο του Αλέξανδρου Μπούτου στη θέση του Δημήτρη Τζούριτς, του Γιάννη Τακουρίδη στη θέση του Ιβάν Μαρκέζ και του Χαβιέ Χιμένες αντί του Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς βρήκε το δρόμο για να κάνει την ανατροπή, να πάρει τη νίκη με 3-2 σετ και να κρατήσει το αήττητο στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ και ειδικά του τάι μπρέικ ήταν ο «Κομοτηναίος» Ζένια Γκόρτσανιουκ που τελείωσε τις δύσκολες επιθέσεις που δημιούργησαν τη διαφορά ασφαλείας στο σκορ. Να σημειωθεί επίσης πως ο Θανάσης Τερζής αγωνίστηκε ως πασαδόρος του ΠΑΟΚ στη θέση του Ντίμα Φιλίποφ.

Ο Παμβοχαϊκός στη δεύτερη έξοδο του από την Κορινθία μπορεί να γνώρισε ισάριθμη ήττα αλλά και αυτή τη φορά πήρε έναν πολύτιμο βαθμό φτάνοντας συνολικά τους 8 στη βαθμολογία, όπως είχε κάνει άλλωστε και πριν δύο εβδομάδες στην Αλεξανδρούπολη απέναντι στον Εθνικό (που αυτήν την αγωνιστική έχει ρεπό).

Η ομάδα του Σουφλιώτη Κώστα Δεληκώστα αποδείχτηκε πως ήταν καλά διαβασμένη και είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ολιβέιρα που σημείωσε 33 πόντους. Ο Δημητριάδης κέρδισε 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ). Ωστόσο ο Εβρίτης προπονητής αν και είναι ευχαριστημένος από τον βαθμό της ομάδας του στην έδρα του ΠΑΟΚ, μένει με το παράπονο ότι βρέθηκε κοντά σε μια μεγάλη νίκη.

Για τον ΠΑΟΚ 20 πόντους είχε ο Γκόρτσανιουκ με εντυπωσιακά ποσοστά (18/28 επ., 2 μπλοκ, 78% υπ. – 43% άριστες), μόλις 7 ο Τζούριτς (7/16 επ.) ενώ ως βασικό λίμπερο χρησιμοποιήθηκε ο Κωνσταντινίδης (59% υπ. – 32% άριστες). Πλέον ο δικέφαλος στρέφει την προσοχή του στον επαναληπτικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Φραγκφούρτη στη Γερμανία, όπου θα πρέπει να αλλάξει πολλά για να μπορέσει να προκριθεί.

Τα σετ: 3-2 (19-25, 23-25, 25-19, 25-22, 15-08).